Συγκίνηση για την αυτοκτονία του 77χρονου – Συγκεντρώσεις μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζει την κοινωνία η αυτοκτονία του 77χρονου το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

«Ήταν ήρεμος άνθρωπος και οικογενειάρχης» είπε συγκλονισμένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας για τον 77χρονο αυτόχειρα.

Ο κ. Λουράντος, ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.
Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.

Ο αυτόχειρας, που ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός,

άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»

Με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου στην Πλατεία Συντάγματος, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» συσπειρώνεται ακόμα μία φορά μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Μνημονίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

«Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν. Κανένας και καμία μόνοι τους ενάντια στην κρίση. Για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες θυσίες στο βωμό ενός άπληστου συστήματος. Για να πληρώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα