Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και στο θέμα των συντάξεων

Συμφώνησαν πριν από λίγη ώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί και για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να προχωρήσει το νέο δανειακό πακέτο και το PSI, καθώς μετά την χθεσινή συνάντηση ήταν το μόνο θέμα για το οποίο δεν είχε επέλθει συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα

παραστούν τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι επετεύχθη συνολική συμφωνία για τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού. Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές ΣαμαράΠαπαδήμου.

Τα μηνύματα από την Ευρώπη βάρυναν στην τελική στάση των αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε αντιμέτωπος με το δίλλημα να αναλάβει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Το υπογράμμισαν από το πρωί με δηλώσεις τους και συνεργάτες του πρωθυπουργού και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.

Όλη την ημέρα η ηγεσία της χώρας βομβαρδιζόταν από αρνητικά μηνύματα, πως χωρίς οριστική συμφωνία σε όλα τα σημεία, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα περνούσε δύσκολες ώρες κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σήμερα υπήρξε νέος κύκλος τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Λουκά Παπαδήμο. Συμφώνησαν 300 εκ. ευρώ να περικοπούν από κύριες και επικουρικές συντάξεις και άλλα τόσα από άλλες δαπάνες του κράτους. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς πρέπει τώρα να συγκαλέσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα περάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα