ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρέβλωση στο πλαίσιο της πολεμικής κατά Χριστόφια

Ο λόγος για τη συνέντευξη του Τσίπρα σε τουρκική εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει διαστρέβλωση συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αξιοποιηθεί στην πολεμική εναντίον του Δ. Χριστόφια στην Κύπρο.

Αφορμή αποτέλεσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», όπου ο Αλέξης Τσίπρας

εμφανίζεται επικριτικός για τους χειρισμούς του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυπριακή εφημερίδα επικαλείται διαστρεβλωμένη απόδοση της πρόσφατης συνέντευξης του κ. Τσίπρα (25.06.2012) στην καθημερινή τουρκική αριστερή εφημερίδα Bir Gun.

«Είναι πασίγνωστη η στάση αμέριστης αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση Χριστόφια. Ο Αλέξης Τσίπρας από πολλά βήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχει εκφραστεί θετικά υπέρ των άοκνων προσπαθειών του προέδρου Χριστόφια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την τουρκική αδιαλλαξία ως το κύριο εμπόδιο για την μη πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες», ξεκαθαρίζει στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτει αυτούσιο το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα