Τέσσερις αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο ζητούν οι πρυτάνεις

Τι αναφέρει το ψήφισμα της συνόδου της Ερέτριας.

«Πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, στις 31 Αυγούστου, Τομείς, Ακαδημαϊκά Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα έχουν διοίκηση, καθώς λήγει η θητεία Διευθυντών, Προέδρων, Κοσμητόρων και Πρυτανικών Αρχών, με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα τόσο το θέμα της διοικητικής τους λειτουργίας όσο και η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων και διπλωμάτων» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ, που συνεδριάζει στην Ερέτρια Ευβοίας.

Οι πρυτάνεις σημειώνουν ότι «ένα χρόνο μετά

την ψήφιση του Ν. 4009/11 και τη λειτουργία των ΑΕΙ με εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων… έχει πλέον καταδειχθεί ο αντιακαδημαϊκός χαρακτήρας του νόμου και η αδυναμία εφαρμογής του».

Τα σημεία που θέτουν ως κρίσιμα για τη λειτουργία των ΑΕΙ είναι τα εξής:

- Η διοικητική υποβάθμιση των τμημάτων και των τομέων στα πανεπιστήμια, για τα οποία ζητούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ως είχαν πριν την θέσπιση του νέου Νόμου.

- Το θέμα της εκλογής πρυτανικών αρχών και κοσμήτορα στις σχολές. Ζητούν επιλογή από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι διορισμό τους.

- Τα Συμβούλια Διοίκησης στα ΑΕΙ, για τα οποία ζητούν να έχουν μόνο ρόλο εποπτείας και ελέγχου και όχι αρμοδιότητες στο χειρισμό ακαδημαϊκών θεμάτων.

- Τη φοιτητική μέριμνα, για την οποία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο νέο νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα