Τετ α τετ Σαμαρά – Τρόικας

Τους επικεφαλής της τρόικας θα δεχτεί στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος, με δεδομένα τα αποτελέσματα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών και της ενημέρωσης που είχε η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν χθες να έχουν νέα συνάντηση

τη Δευτέρα, για την οριστικοποίηση των μέτρων 11,5 δισ. που αφορούν την διετία 2013- 2014

Στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών τέθηκαν, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, ψαλίδι 10% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, περικοπή μέχρι και 40% στα εφάπαξ, πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, πλαφόν ανώτατης σύνταξης 2.400 ευρώ και επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές.

Εξετάζεται επίσης αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος της ηλικίας από το 65ο που ισχύει σήμερα.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ενόψει της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας καλείται να σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος προσαρμογής.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα φύγουν στα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα την Κυριακή) και θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα