«Θα χυθεί αίμα»: Σχολεία χωρίς πετρέλαιο και απειλή κινητοποιήσεων από τους εκπαιδευτικούς για την εφεδρεία

Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εφεδρεία και στον κλάδο τους. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας,, υπάρχει ανησυχία για το θέμα και ξεκαθάρισαν πως, «αν συμβεί κάτι τέτοιο, με οποιαδήποτε μορφή, θα χυθεί αίμα».

Ήδη, η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει ότι οποτεδήποτε και αν ανακοινωθεί εφεδρεία

στους εκπαιδευτικούς, θα γίνει αυτόματα 24ωρη απεργία και στη συνέχεια γενικές συνελεύσεις για απεργία διαρκείας.

Αναφορικά με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οι εκπαιδευτικοί σημείωσαν ότι δεν είναι ένθερμοι υπέρ των διαγωνισμών της Αρχής. Πρόσθεσαν ωστόσο ότι η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία συναντήθηκαν πριν από δύο ημέρες, όταν ρωτήθηκε αν θα γίνει ο διαγωνισμός, δεν έδωσε απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξαν ότι πρέπει να διοριστούν οι ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ συνάδελφοί τους, οι οποίοι έχουν και μακρά προϋπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο. Κατήγγειλαν ακόμη ότι υπάρχουν ελλείψεις της τάξης του 25% σε βιβλία και μάλιστα σε βασικά μαθήματα της Γ’ Λυκείου, όπως για παράδειγμα στη Φυσική, τα Αρχαία και τα Λατινικά, «την στιγμή που τα παιδιά αυτά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις». Εξέφρασαν μάλιστα την ανησυχία ότι «δεν θα εξομαλυνθεί η κατάσταση ούτε τα Χριστούγεννα».

Τόνισαν τέλος ότι με το ενιαίο μισθολόγιο οι πρωτοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα εισπράττουν 660 ευρώ το μήνα και πως εκκρεμεί η καταβολή εφάπαξ 44.000 εκπαιδευτικών, που αναμένεται να το λάβουν ύστερα από πέντε-έξι χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα