«Θρίλερ» με την απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η αγωνία για την πραγματοποίηση ή όχι της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών, την οποία έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στις 11 το πρωί, αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι ναυτεργάτες, προκειμένου να αποφασιστεί η αναστολή ή όχι των κινητοποιήσεων μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας

και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, που έγινε μέσα σε καλό κλίμα, φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες και κλίμα ότι η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει ακόμα κάτι δεδομένο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών, άλλωστε, δηλώνουν ότι δεν έχουν δοθεί δραστικές λύσεις στα αιτήματά τους. «Πιστεύω ότι είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε -δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί-, ωστόσο περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μας δοθούν εγγράφως κάποιες απαντήσεις στα αιτήματά μας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου. Τόνισε ακόμη ότι οι θέσεις του υπουργείου θα δοθούν εκ νέου γραπτώς στους ναυτικούς και ότι είναι στη διάθεσή τους όλο το Σαββατοκύριακο και τη Μεγάλη Δευτέρα, για να δώσει όποιες απαντήσεις χρειαστούν, ώστε, στα πλαίσια του δυνατού, να υπάρξει συνεννόηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζομένους. «Τώρα είμαστε στη φάση της εφαρμογής και της εξειδίκευσης, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες κατά την έναρξη λειτουργίας» πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται, καθώς ο Οίκος Ναύτου θα παραμείνει ένα Ταμείο που θα απευθύνεται στους ναυτικούς, αλλά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα του ΝΑΤ, είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα και ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια κάποια αλλαγή. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου. Σε ερώτημα αν θα προχωρήσει η απογραφή των συνταξιούχων και στο ΝΑΤ, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό θα γίνει, όπως σε όλα τα Ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα