«Θύμα» της κατάρρευσης των Σοσιαλιστών ανά την Ευρώπη ο Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν;

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Την αποχώρησή του από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε ο Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.

Πρόκειται για μια απόφαση, την οποία επέλεξε να γνωστοποιήσει την επομένη της συντριβής των Σοσιαλιστών στις εκλογές της Ισπανίας -χωρίς πάντως να κάνει κάποια αναφορά στις εκλογικές ήττες που έχουν υποστεί σοσιαλιστικά κόμματα το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Ο

Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για ένα νέο ξεκίνημα, που αφορά στην προσωπική του ζωή. «Όλα έχουν το χρόνο τους. Για μένα, ήρθε ο καιρός να αρχίσω ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου» αναφέρει και σημειώνει ότι, έπειτα από δεκαετίες στην πολιτική, ήρθε ο καιρός να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Ο κ. Ράσουσεν θα αποχωρήσει μετά το συνέδριο της 24ης-26ης Νοεμβρίου και έπειτα από δύο θητείες στα ηνία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, μίας από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι Σοσιαλιστές επέστρεψαν πρόσφατα στην εξουσία εις βάρος των συντηρητικών, ο Ράσμουσεν ήταν πρόεδρος του ΕΣΚ από τον Απρίλιο του 2004.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνασπίζει τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης. Η πολιτική ομάδα του είναι η δεύτερη σε μέγεθος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αριθμώντας 185 βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα