Τη Μεγάλη Τετάρτη η προκήρυξη των εκλογών

Τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα δεχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη στις 17:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Αυτό ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις εκλογές, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, αυτήν την εβδομάδα θα κάνει δηλώσεις για το

θέμα. Της μετάβασης του πρωθυπουργού στο προεδρικό μέγαρο θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, έκανε γνωστό ότι σήμερα ολοκληρώνεται η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, σημειώνοντας πως «με το καλό το Μάιο θα έχουμε τη νέα Βουλή».

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών είναι πλέον θέμα ημερών, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αρνούμενος όμως να πει οτιδήποτε περαιτέρω, σεβόμενος, όπως ανέφερε, τη σχετική διαδικασία που υπάρχει. Επανέλαβε ότι εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου. Έτσι, περιθώριο για αναδίπλωση από τις δρομολογημένες εξελίξεις δεν υπάρχει, παρά την έντονη ανησυχία εγχώριων και διεθνών παραγόντων ότι οι κάλπες, μέσα στις συνθήκες που επικρατούν, θα φέρουν πολιτική αστάθεια, με βάση πάντα τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς, όλα τα κόμματα βρίσκονται σε προεκλογικό «πυρετό» και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα