Την ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας προτάσσει ο Ευ.Βενιζέλος

Την ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας προτού ξεκινήσει η συζήτηση για το όνομα του πρωθυπουργού προτάσσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι τεχνοκράτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ουσιαστικά

αυτοαποκλείεται από τη θέση του πρωθυπουργού με τους όρους που θέτει.
Επίσης, ανέφερε ότι η ΝΔ συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, ενώ ταυτόχρονα ζητά αυτοδυναμία στις εκλογές, πράγμα το οποίο αποτελεί «φενάκη και αυταπάτη».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τον φόβο του Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει σε τηλεοπτικό διάλογο.

«Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται με αλαζονικό – φαινομενικά – αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο» σε ό,τι αφορά το θέμα του ντιμπέιτ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχε debate μεταξύ των δύο αρχηγών, αλλά και όλων των πολιτικών αρχηγών.

Χαρακτήρισε «άχαρο» και λάθος» το ντιμπέιτ μεταξύ πολλών πολιτικών αρχηγών , ενώ δήλωσε ότι «σε μία τηλεμαχία με τους δύο αρχηγούς μπορείς να συζητήσεις σε βάθος».

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στην Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι αν διαθέτει επιχειρήματα να προσέλθει να τα πει και θα δώσει ο ίδιος απαντήσεις. «Ο λαός έχει την ωριμότητα να αξιολογήσει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το τι απαντά σε όλους όσοι δηλώνουν ότι θα πάνε στην κάλπη για να διαμαρτυρηθούν, ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει την οργή, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, αλλά σπεύδει να πει: «το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, ποια είναι η προοπτική, η πρόταση για να έρθει η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση».

Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι αν οι πολίτες δεν σκεφτούν να αναδείξουν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – όχι αυτοδύναμο- για να φθάσουμε σε εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί.

Επεσήμανε ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και ο λαός να αποφασίσει. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ευθύνες και πληρώνει το κόστος και οι άλλοι κάνουν τον ωραίο». «Μπορεί να υπάρξει μία κυβέρνηση που να οδηγήσει κάπου την χώρα με ασφάλεια;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι εκλογές τις 6ης Μαΐου είναι οι πιο σημαντικές εκλογές μετά το 1974, τονίζοντας ότι κρίνεται η επόμενη εικοσαετία.

Ο κ.Βενιζέλος άσκησε κριτική και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος – όπως δήλωσε- εμφανίστηκε ξανά και δεν είπε τίποτα για το πώς παρέδωσε την χώρα, παρά μόνον να υπάρξει στήριξη του Αντώνη Σαμαρά.

Ασκησε επίσης κριτική και στα κόμματα της Αριστεράς για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτοί που ελέγχουν το επικοινωνιακό κλίμα δεν εχουν ευθύνη;»

Στις 12 το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσ

Keywords
Τυχαία Θέματα