Την Κυριακή οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας στις 12 το μεσημέρι θα συνομιλήσει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβαν τη διερευνητική εντολή, δηλαδή τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του

ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το αρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το Σάββατο σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε παραδώσει την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον Πρόεδρο να κάνει λόγο στην αρχή της συνάντησης για «ψήγματα αισιοδοξίας».

Δηλώσεις από τους δύο άντρες δεν έγιναν, ωστόσο, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα μας, αρχής γενομένης με την εκπροσώπησή της στη συνεδρίαση του Ecofin την Κυριακή καθώς και στις επικείμενες συνόδους Κορυφής και ΝΑΤΟ.

Επιπλέον οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα του ομολόγου ύψους 435 εκατ. ευρώ το οποίο λήγει στις 15 Μαΐου και για το  οποίο κυκλοφορούν ακόμα και σενάρια για επιφανή συμφωνία  παράτασης του χρόνου αποπληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα