Την πλήρη στήριξη των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Λουκάς Παπαδήμος

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάνε καλά, εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος, κατά τις επαφές που είχε με τους Γιώργο Παπανδρέου

και Γιώργο Καρατζαφέρη, ενημερώνοντάς τους για την πορεία του PSI, εν όψει του νέου γύρου επαφών. Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, με την ελπίδα να υπάρξει αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ξεκίνησαν και οι επαφές Νταλάρα στην Αθήνα, ενώ οι προσδοκίες για επιτυχή κατάληξη αποτυπώθηκαν και στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 2,06%.Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη στο κλείσιμο διαμορφώθηκαν σε 6,58%.

Ο κ. Παπαδήμος συνάντησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 12:00 και στις 15:00 συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους κ.κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρη για την πορεία των διαπραγματεύσεων επί του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και ζήτησε πλήρη στήριξη, εν όψει των νέων επαφών με τον Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Για το πολυνομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε και «μίνι» υπουργικό συμβούλιο, ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Εκτός από την Αριστερά, που θα καταψηφίσει, υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα το ψηφίσουν, ζητώντας αλλαγές.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους New York Times, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τους πιστωτές να δεχθούν τις απώλειες του «κουρέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα