Την Τετάρτη η απάντηση στο «γρίφο» του νέου υπουργού Οικονομικών

Την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του αντικαταστάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνει και η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Σημειώνεται ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση της μέχρι σήμερα πορείας και να παραστεί και σε συναντήσεις του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μέχρι τις

εκλογές.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ πιθανή θεωρείται και η μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να οριστεί ένας νέος υπουργός Εσωτερικών, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, την ευθύνη για τη διοργάνωση των οποίων έχει εκ των πραγμάτων το ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα πάντως με το Μέγαρο Μαξίμου, οι θέσεις στα κρίσιμα υπουργεία ήταν ούτως ή άλλως αποτέλεσμα συμφωνίας των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής προσώπων. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές πάντως δεν αποκλείουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα