Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς – Δείτε live την παρουσίαση από το Ζάππειο ΙΙΙ

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει αυτήν την ώρα στο Ζάππειο ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χτες από την Θήβα δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση προς τα δεξιά και τα αριστερά του ενώ προσπάθησε να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξιας προς τους οπαδούς του.

«Θα αλλάξουμε και το μοντέλο ανάπτυξης που χρεοκόπησε αλλά και το μοντέλο διακυβέρνησης

της χώρας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Ζάππειο όπου παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα» πρόσθεσε αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους και επιστήμονες αλλά και στη ναυτιλία, τον ορυκτό πλούτο, τη δυναμική του τουρισμού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην προοπτική της ΑΟΖ.

Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση, με έμφαση στα ισοδύναμα μέτρα, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροδιαφυγή, τα αναπτυξιακά μέτρα και τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Το «Ζάππειο ΙΙΙ», που είναι προσαρμοσμένο στη νέα δανειακή σύμβαση, δίνει βαρύτητα στην αποκατάσταση των συντάξεων, των απωλειών των πολύτεκνων, στις παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες και τους κτηνοτρόφους.



Live video for mobile from Ustream
Προνανήγγειλε ότι την επόμενη Πέμπτη θα παρουσίασει το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη αποτυχία της μεταπολίτευσης είναι ότι οδήγησε στην χρεοκοπία μία χώρα με τεράστιο πλούτο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στον πλούτο της».

«Από την αρχή τους είπαμε να μηνκάνουν οριζόντιες περικοπές, τους είπαμε να μην κάνουν αυξήσεις φόρων. Είχαμε το θάρρος και τσακωθήκαμε με τους εταίρους μας, όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την σύμβαση και πάλι επιμέναμε και τους το λέγαμε ότι η συνταγή της ύφεσης ήταν λάθος» ανάφερε χαρακτηριστικα΄.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε ότι στις επόμενες έξη εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια:
Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.
Ένα φορολογικό νομοσχέδιο «για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα»
Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών
Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη με αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις «για να ξεκολλήσει η Οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους» με ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να αποδώσον το καθένα άμεσα «πάνω από 300 εκατομμύρια αμέσως». Τέτοια είναι η αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ και η μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.

«Για να επανορθώσουμε αδικίες που απαιτούν 550 εκατομμύρια. Βρήκαμε ήδη διπλάσια ισοδύναμα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τοςυ δανειολήπτες υποσχέθηκε «άμεση ανακούφιση» με το ότι «δεν μπορεί η

Keywords
Τυχαία Θέματα