Το «who is who» των τριών πιθανών υπηρεσιακών πρωθυπουργών

Μετά το ναυάγιο των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας αναθέτει, όπως ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 37), στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του  Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης (υπηρεσιακής), όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Γρίβας, την περίοδο από 12 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 1989, ο οποίος διορίστηκε ύστερα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1989.

Τα τρία πρόσωπα που προΐστανται των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος (Συμβούλιο της Επικρατείας) και ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Ρένα Ασημακοπούλου

Γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το 1964. Το ίδιο έτος εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Μετά την αποφοίτηση, διορίσθηκε, το 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προάχθηκε:

Το 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου (επί ένα και μισό περίπου έτος), Πατρών (επί έξι περίπου μήνες), Κορίνθου (επί πέντε περίπου έτη) και Αθηνών (επί πέντε έτη).

Το έτος 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης (επί ένα και μισό έτος περίπου) και Αθηνών (επί τέσσερα έτη).

Το έτος 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (επί δύο έτη περίπου) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών (επί έντεκα περίπου έτη) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων.

Το έτος 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έξι μήνες περίπου) στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών (δύο έτη περίπου) στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου.

Το έτος 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και το έτος  2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

Παναγιώτης Πικραμένος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό

Keywords
Αναζητήσεις
ιωαννης καραβοκυρης βιογραφικο
Τυχαία Θέματα