Τώρα τον… έπιασε ο πόνος τον Γιώργο για το ότι οι Ευρωπαίοι μας τιμωρούν!

Ευθύνες στην ΕΕ για την πολιτική τιμωρίας που εφήρμοσε στην ελληνική περίπτωση, αλλά και για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην κυβέρνησή του, προκειμένου να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, επέρριψε ο τέως πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου

συμμετείχε σε συζήτηση στο Στρασβούργο με το γνωστό για τα φιλελληνικά του αισθήματα, ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

«Είπα στην Ευρώπη» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. «Δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος». Ταυτόχρονα, επέκρινε τις συντηρητικές ηγεσίες της ΕΕ ότι απέτυχαν στην πολιτική τους.

«Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει, με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους» σημείωσε ο τέως πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα, ωσάν ο ίδιος να μην φέρει την παραμικρή ευθύνη ή σαν να υπήρξε, απλώς, ένας ουδέτερος παρατηρητής, ότι το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας».

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ’ ό,τι η παραμονή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα