«Τρομοκρατικό χτύπημα του Ιράν στο Μπουργκάς» λέει ο Νετανιάχου

«Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά ενάντια στον ιρανικό τρόμο».

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ και να τραυματιστούν πάνω από 30 άνθρωποι, ορισμένοι σοβαρά.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο Ιράν», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε

ότι θα υπάρξει απάντηση από τη χώρα του. «Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά ενάντια στον ιρανικό τρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «μόνο τους τελευταίους λίγους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού».

Η βομβιστική επίθεση συμπίπτει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της κύριας εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.

Οι τουρίστες, οι περισσότεροι νεαροί, είχαν προσγειωθεί νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπουργκάς προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 154 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός, ένας Ιταλός, ένας Σλοβάκος, οκτώ παιδιά και ένα βρέφος.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 40 λεπτά μετά την άφιξη τους, δηλαδή γύρω στις 17:30, και ενώ ετοιμάζονταν να μεταβούν στο ξενοδοχείο τους.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ, προκλήθηκε από ανατίναξη καμικάζι. «Τεκμηριώσαμε την ύπαρξη ενός ατόμου που ήταν βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση. Αυτό το άτομο είχε ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών τη Βουλγαρίας Νίκολαϊ Μλάντενοφ δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι η χώρα θα κάνει τα «αδύνατα δυνατά» προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες πίσω από το αιματηρό περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα