Βαρύ κατηγορητήριο για τους ληστές-βιαστές με τα καλάσνικοφ

Ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα

Ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας εις βάρος των συλληφθέντων για τις ληστείες με τα καλάσνικοφ σε σπίτια της Αθήνας. Μεταξύ των έξι κατηγορουμένων είναι και δύο ανήλικοι, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα.

Συγκεκριμένα, εις βάρος όλων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά δέκα πράξεις, μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης), διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη

οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

Η συμμορία με τα καλάσνικοφ το τελευταίο εξάμηνο διέπραττε ληστείες σε σπίτια με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλές φορές χρησιμοποιώντας βία.

Οι ληστές δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και είχαν ως γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα). Μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν διαπράξει επίσης ληστείες σε σπίτια στις περιοχές του Παπάγου και της Αγίας Παρασκευής. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί 23 ένοπλες ληστείες με τη χρήση καλάσνικοφ, πιστολιών και μαχαιριών.

Κατά την εξάμηνη δράση τους είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 14 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Επιπλέον, η συμμορία με τα καλάσνικοφ διέπραξε και ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης, από το οποίο αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον προαύλιο χώρο υπό κατάληψη επαγγελματικού λυκείου στο Νέο Κόσμο. Άλλα δύο μέλη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ  στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, έπειτα από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα.

Τα άλλα δυο μέλη συνελήφθησαν σε οδούς του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα