Βενιζέλος – Λοβέρδος παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βασικοί υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς επίσης κεντρικά πρόσωπα στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ,

πρόκειται να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής. Πρόκειται για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπό κανονικές συνθήκες, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας δεν θα αποτελούσε είδηση, όμως στη σημερινή συγκυρία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο τέως πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Είναι επίσης αδιευκρίνιστο μέσα από ποια διαδικασία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος.

Στη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λοβέρδο αναμένεται να διαφανεί -αν δεν ξεκαθαρίσει- η στάση των δύο αντρών στην περίπτωση που ανοίξει επισήμως το θέμα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηριζόμενος από πολυπληθή ομάδα βουλευτών. Πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Υγείας να προσανατολίζεται να διεκδικήσει την προεδρία, έχοντας την στήριξη σημαντικής ομάδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε «παρών», τονίζοντας ότι δικαιούται να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα