Βενιζέλος: «Εξευτελιστική η διαδικασία για το νέο αρχηγό, είμαι εδώ παρών για τη χώρα»

Σήκωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το «γάντι» που πέταξε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και, με ένα ελιγμό, εξέφρασε τόσο την αντίθεσή του με την πρόταση για ανάδειξη προέδρου τον Μάρτιο, όσο και την επιλογή του να παραμείνει προσηλωμένος στο εθνικό του καθήκον, από το πόστο του υπουργού

Οικονομικών. Αφού μίλησε για «εξευτελιστική» διαδικασία, αναφερόμενος στους άλλους 2,5 μήνες που θα «σέρνεται» το ζήτημα της νέας ηγεσίας του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε: «Προτεραιότητά μου είναι η αποστολή στην κυβέρνηση, όπου έχω ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών ότι παρέμεινα ως εντολοδόχος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Άρα, θα κάνω το καθήκον μου… Είμαι εδώ παρών για τη χώρα».

Το κόστος που είχε για τον ίδιο η ανάληψη ευθυνών που δεν του ανήκαν, προκειμένου να σωθεί η χώρα, υπογράμμισε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πικράναμε το λαό, για να σωθεί το έθνος» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι το εσωτερικό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ είναι η άλλη όψη του προβλήματος της χώρας.

«Αγαπητέ Γιώργο» είπε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «θέλω να σε συγχαρώ για τις γενναίες αποφάσεις σου να αποχωρήσεις από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην κοινή μας πορεία, παρά τη σύγκρουση του 2007, δεθήκαμε συναισθηματικά και αποδείξαμε πως εννοούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ».

«Χρειάζεται μια άμεση λύση. Είχα ζητήσει αυτό να γίνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έπρεπε να πω μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Γιατί την τελευταία εβδομάδα έγιναν κρισιμότατες διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν έδωσε σημασία στην πρακτική μου πρόταση. Και φθάσαμε εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Και συνέχισε: «Δεν δίνω καμία σημασία στα διαδικαστικά. Προσωπικά δεν έχω κανένα δίλημμα. Προτεραιότητά μου είναι η αποστολή στην κυβέρνηση, όπου έχω ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών ότι παρέμεινα ως εντολοδόχος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Άρα, θα κάνω το καθήκον μου. Αλλά, για να πετύχουμε, θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής στήριξη. Από τους υπουργούς και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Τους τρεις επόμενους μήνες παίζεται και η υπόσταση της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Όποιος κλείνει το μάτι στον ελληνικό λαό με το μύθο της επαναδιαπραγμάτευσης, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Κανείς δεν θα κρύβεται πίσω από τον άλλο. Ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό απαιτεί το πολιτικό ήθος και το μέγεθος του προβλήματος. Τώρα είναι η ώρα να επανασυστήσουμε την παράταξη. Φαντάζομαι δεν θα το κάνουμε αυτό από την 1η μέχρι την 29η Απριλίου» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει από τώρα να ανοίξουμε ιδεολογικές συζητήσεις και να δώσουμε τις απαντήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως «η προσπάθεια κινδυνεύει να ακυρωθεί με μια προεκλογική εκστρατεία 2,5 μηνών στο ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία αυτή θα είναι εξευτελιστική. Δε με νοιάζει για το δικό μου σχεδιασμό, με νοιάζει για την αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που ζήτησα είναι να εναρμονιστεί το χρονοδιάγρα

Keywords
Τυχαία Θέματα