Βενιζέλος: Θα κάνω ό,τι επιβάλλει το εθνικό μου καθήκον για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας για την ανάδειξή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι επιβάλλει το εθνικό του καθήκον για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής. Ανέφερε ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική

διεύθυνση» και πως «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη, ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση». «Όλα τα άλλα είναι κραυγές, πιέσεις και ευχολόγια», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή των πολιτών.

«Χαμογελαστό σας βλέπω», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το δικαιούμεθα, απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει η εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί πιστά, να μην χαθούν έσοδα ή να υπάρξει υπερβολή στις δαπάνες, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, της μεσαίας τάξης.

Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, το πληρώνουμε σκληρά, τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι θυσίες να είναι δίκαια κατανεμημένες και αυτό γίνεται όταν κάνουμε τη δουλειά μας καλά και ως πρόσωπα και ως κράτος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επέκρινε τη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι υπήρξαν θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του, για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι είναι εφικτοί οι στόχοι που έθεσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όσους στήριξαν χθες τη διαδικασία εκλογής του και τόνισε ότι η Κεντροαριστερά κατέχει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (13:00) και με τον Γ. Παπανδρέου (15:00), ενώ πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα