Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Κυριακής

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση των ανέμων και ισχυρές βροχές, θα διαδεχθούν από το απόγευμα της Κυριακής τον ανοιξιάτικο καιρό που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βορεια.

Λόγω

των ισχυρών ανέμων, οι εκδρομείς του τριημέρου που θα επιστρέφουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Την Καθαρά Δευτέρα, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το βόρεια προς τα νότια.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν σε Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, με γρήγορη όμως βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά την υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα