Υπό όρους η παραμονή Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση – Σφοδρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις προϋποθέσεις για την παραμονή του στην κυβέρνηση θέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα, δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε» διαμηνύει για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Αναλυτικά, οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Καρατζαφέρης έχουν ως εξής:

- Πρώτον, «να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις

πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η Τρόικα».

- Δεύτερον, «να ξεκαθαρίσει το ρόλο της η ΝΔ. Είναι εντός της κυβέρνησης ή εκτός; Δεν μπορεί να είναι και τα δυο. Ή θα λειτουργεί ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση».

- Τρίτον, «να δημιουργηθεί ένα σφιχτό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει ένα υπουργικό συμβούλιο με δέκα υπουργούς και τρεις αντιπροέδρους. Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι ένας εκ των αντιπροέδρων, αλλά, εάν του ζητηθεί από τα άλλα κόμματα, τότε θα δεχθεί. «Αν παραμείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, τότε ματαιοπονούμε ως προς την αποτελεσματικότητά του» επισημαίνει.

- Τέταρτον, «δεν μπορεί να γίνουν βιαστικά οι εκλογές». Όπως εκτιμά, πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το PSI και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Οι κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε» καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πάνος Μπεγλίτης: Ένα ακόμα πολιτικό ατόπημα από τον κ. Καρατζαφέρη

Καυστικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. «Γίνεται πλέον φανερό» είπε ο κ. Μπεγλίτης, «ότι ο κ. Καρατζαφέρης αναζητά, με αγωνία, προσχήματα που θα τον βοηθήσουν να βρει την «οδό της διαφυγής» από την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και τις μεγάλες ευθύνες που αυτή έχει αναλάβει».

«Είναι δικαίωμα του κ. Καρατζαφέρη να φαντασιώνεται πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο, με το συνήθη αμετροεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται επί «παντός επιστητού». Δεν του αναγνωρίζουμε όμως το δικαίωμα να παρεμβαίνει -και, πολύ περισσότερο- να θέτει όρους για ζητήματα που συνδέονται με την εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα πολιτικό ατόπημα του προέδρου του ΛΑΟΣ, «που προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική ζωή της χώρας».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη: «Όπως επισήμανα και στην τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, την όποια συζήτηση και εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία της χώρας, δεν θα την επιβάλλουν ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου ούτε οι οφειλέτες των Τραπεζών ούτε οι φοροφυγάδες ούτε οι τράπεζες ούτε τα ΜΜΕ ούτε βέβαια το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης, που πιθανόν υποκινούμενος επιχειρεί, από την Τρίτη συγκεκριμένα, να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας όρους στο εσωτερικό μας». «Αποτελεί τη μέγιστη προσβολή στην Δημοκρατία και την αυτόνομη πολιτική λειτουργία των κομμάτων» πρόσθεσε.

Ανταπαντώντας στον κ. Μπεγλίτη, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ αποδίδει την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ σε ενόχλησή του «από τ

Keywords
Τυχαία Θέματα