Υποχωρούν οι τιμές των ακινήτων

Μείωση 18% το 2011

Μείωση κατά 18% σε ετήσια βάση σημείωσαν το 2011 οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων και κατά 10% των νέων/νεόδμητων, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου της RE/MAX.

Οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2011, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πιο συγκεκριμένα στην Αττική οι μέσες τιμές των παλαιών ακινήτων έπεσαν κατά 21%, ενώ των νέων σε ποσοστό 7%. Στη Θεσσαλονίκη η πτώση στα παλαιά ήταν 20%, ενώ στα νεόδμητα 10%.

Η σταθεροποίηση της οικονομίας

και η αποφυγή εντονότερων πιέσεων προς τους καταναλωτές θα δημιουργήσουν κλίμα ασφάλειας και θετική ψυχολογία, παράγοντες που θα δώσουν ώθηση στην αγορά ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας, το 2011 τα ακίνητα που πωλήθηκαν πανελλαδικά μέσω του δικτύου της RE/MAX ήταν σε ποσοστό 80% κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες/μεζονέτες), ενώ τα οικόπεδα/αγροτεμάχια έφθασαν το 12%. Τα επαγγελματικά περιορίστηκαν σε ποσοστό 8%.

Σχετικά με το εμβαδόν των πωληθέντων κατοικιών, τρεις στους τέσσερις αγοραστές προτίμησαν τις μικρές και μεσαίες κατοικίες (μέχρι 110 τ.μ.). Η πλέον δημοφιλής κατηγορία είναι αυτή των 71-90 τ.μ. σε ποσοστό 22%, ακολουθούμενη από την κατηγορία των 51-70 τ.μ. με 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα