EURO 2016: Αυστρία-Ουγγαρία, 19:00

Η αναμέτρηση της Αυστρίας με την Ουγγαρία στο Μπορντό είναι η πρώτη χρονικά (19:00, ΕΡΤ 1), στην ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής στο EURO 2016, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Η Αυστρία δίνει για 2η φορά το «παρών» σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ουσιασικά πρόκειται για την πρώτη πρόκρισή της αφού το 2008 ήταν συνδιοργανώτρια με την Ελβετία.

Παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στα προκριματικά και πήρε δίκαια την πρόκριση

μέσω της 1ης θέσης απέναντι σε αντιπάλους όπως η Ρωσία και η Σουηδία. Το συγκρότημα του Κόλερ δεν βασίζεται μόνο σε 2-3 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παραστάσεις από σπουδαία πρωταθλήματα αλλά και στη δουλειά συνόλου, εκμεταλλευόμενο μια καλή φουρνιά παικτών τα τελευταία χρόνια. Ξεχωρίζουν φυσικά ο Νταβίντ Αλάμπα της Μπάγερν και ο Αρναούτοβιτς της Στόουκ ενώ στα προκριματικά ο Γιάνκο αναδείχθηκε 5ος σκόρερ.

Από την πλευρά της η Ουγγαρία κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό. Τερμάτισε στην 3η θέση του προκριματικού ομίλου πίσω από τη Ρουμανία και την Β.Ιρλανδία, παίρνοντας τελικά την πρόκριση στα μπαράζ απέναντι στη Νορβηγία.

Στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας αφού είναι χαρακτηριστικό πως οι 13 από τους 23 παίκτες παίζουν σε ουγγρικούς συλλόγους.

Διατητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος Κλεμέντ Τουρπέν.

Πιθανές Συνθέσεις
Αυστρία: Αλμερ - Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ, Φουξ - Αλάμπα, Μπάουμγκαρτλίνγκερ - Χάρνικ, Γιουνούζοβιτς, Αρναούτοβιτς - Γιάνκο
Ουγγαρία: Κίραλ - Κάνταρ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Φιόλα - Νάγκι, Γκέρα, Τζούτζακ, Κλάινχαϊσλερ, Νέμεθ - Σάλαϊ

Υπέρτιτλος: 6ος ΟΜΙΛΟΣ - 14 ΙΟΥΝΙΟΥMatch Info: 19:00Ομάδα A: ΑυστρίαΟμάδα Β: ΟυγγαρίαURL αντίστοιχου αρθρου: http://www.iefimerida.gr/match/272227/euro-2016-aystria-oyggaria-1900-6os-omilos-14-ioynioy-1900
Keywords
Τυχαία Θέματα