Eurovision 2024: Η Ιρλανδία δεν εμφανίστηκε στην πρόβα τζενεράλε -Τι συνέβη

Χαοτική είναι η κατάσταση στο Μάλμε της Σουηδίας μετά από μια σειρά κρίσεων που ξετυλίχτηκαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024.

Η Ιρλανδία με το Bambie Thug έχασε την τελική πρόβα τζενεράλε αφότου δήλωσε ότι μια «κατάσταση» απαιτεί «επείγουσα προσοχή» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

Ο Ιρλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTE ανέφερε ότι αναστατώθηκαν

από την κάλυψη της εμφάνισης της χώρας στον ημιτελικό από την τηλεόραση του Ισραήλ.

Εκτός Eurovision 2024 ο Ολλανδός υποψήφιος

Κι όλα αυτά λίγη ώρα αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Ολλανδός υποψήφιος Joost Klein αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό αφότου ανακρίθηκε από την αστυνομία για ένα περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη ένα «θηλυκό μέλος του συνεργείου παραγωγής».

Σε story που ανέβασε το Bambie Thug αναφορικά με την πρόβα είπε: «Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζότανεπείγουσα προσοχή από την EBU - η EBU έχει λάβει σοβαρά υπόψη της το θέμα και έχουμε συζητήσει για το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα τζενεράλε μου - λυπάμαι πολύ για τους οπαδούς που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω να σας δω στη σκηνή απόψε».

Γιατίαντέδρασε η Ιρλανδία

Σύμφωνα με τον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE, το Bambie Thug κάλεσε τους διοργανωτές του διαγωνισμού της Eurovision να αντιμετωπίσουν τα σχόλια που έγιναν στην ισραηλινή τηλεόραση πριν από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Τρίτης.

Υποστηρίζοντας ότι ο σχολιασμός παραβίαζε τους κανόνες της Eurovision, το Bambie Thug δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

«Υπάρχει πολύ περισσότερος θυμός και πολύ περισσότερη ορμή μέσα μου τώρα», δήλωσε ο Bambie Thug σε συνέντευξή του στο RTÉ News.

Τι είχε αναφέρει παρουσιαστής του Ισραήλ

Την Τρίτη, ένας σχολιαστής στο Kan, τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, προειδοποίησε τους τηλεθεατές με παιδιά ότι η εκτέλεση του τραγουδιού τους, Doomsday Blue, από τους Bambie Thug θα ήταν «η πιο τρομακτική» της βραδιάς.

«Θα υπάρχουν πολλά ξόρκια και μαύρη μαγεία και σκοτεινά ρούχα, σατανιστικά σύμβολα και κούκλες βουντού, σαν να είμαστε στην πλατεία Cats στην Ιερουσαλήμ στα μέσα της δεκαετίας του '90», είπε ο σχολιαστής, αναφερόμενος σε μια γνωστή δημόσια πλατεία στην Ιερουσαλήμ που ήταν κεντρική στη νυχτερινή ζωή της πόλης τη δεκαετία του '90 και συνώνυμη με τη γοτθική κουλτούρα.

Ο σχολιαστής είπε ότι υπήρχε «κάποια διαμάχη» στην Ιρλανδία σχετικά με το τραγούδι, αναφερόμενος σε μια αίτηση που ζητούσε από το RTÉ να αποκλείσει το Doomsday Blue από τη συμμετοχή της Ιρλανδίας.
Σημείωσε επίσης ότι στον Bambie Thug άρεσε να «μιλάει αρνητικά για το Ισραήλ». «Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό αργότερα. Ετοιμάστε τις κατάρες σας», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Ιρλανδία, -Τι,Eurovision 2024, irlandia, -ti