Larissa coffee show: Το τριήμερο φεστιβάλ του καφέ κάνει τη θεσσαλική πρωτεύουσα ιδιαίτερο meeting point

Σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου ο κόσμος πίνει τον καφέ «στο πόδι» και φεύγει, στην Ελλάδα θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να απολαμβάνεις τον καφέ σου ακόμη και με τις ώρες: άλλοτε συζητώντας με φίλους, άλλοτε διαβάζοντας την εφημερίδα ή το βιβλίο σου, άλλοτε σερφάροντας στο ίντερνετ κι άλλοτε απολαμβάνοντας απλώς την λιακάδα με την συντροφιά του.

Στη Λάρισα ειδικά, σχεδόν 12 μήνες το χρόνο, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες του κέντρου ή των συνοικιών

σφύζουν από ζωή. Η εξωστρέφεια της πόλης μετράει χιλιάδες «τραπεζάκια έξω» και ζυγίζει πολλούς τόνους καφέ! Τόσους, που οι ειδικοί την θεωρούν μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη ελληνική αγορά καφέ.Στατιστικά άλλωστε, διαθέτει τις περισσότερες καφετέριες από κάθε άλλη ελληνική πόλη σε σχέση βεβαίως, με τα πληθυσμιακά της δεδομένα.

Επιπλέον, δεν είναι άγνωστο στους πολλούς, το γεγονός ότι εκατοντάδες καφέ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έλκουν την καταγωγή τους από την θεσσαλική πρωτεύουσα από όπου ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους αλυσίδες γνωστές και εξαπλώθηκαν με καταστήματα σ’ ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό από το Λονδίνο ως το Ντουμπάι: Mikel, Bruno, De TOX, Franklin, οι πρεσβευτές της κουλτούρας του καφέ, όπως διαμορφώθηκε στη Λάρισα.Οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν την πόλη τους, «πόλη του καφέ».

Και ένας από τους πλέον επώνυμους πολίτες της, ο Λάκης Λαζόπουλος να αποτιμά την συνήθεια τους να πίνουν στην λιακάδα το καφεδάκι τους, ως συνέχεια του παρελθόντος της πόλης που τα σπίτια ήταν χαμηλά και είχαν στο σύνολό τους σχεδόν αυλές. Αυλές που λειτουργούσαν ως χώροι υπαίθριας συνεύρεσης και που αποθέωναν τη γοητεία της συζήτησης. Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά τρόπος ζωής! Η άυλη κληρονομιά της πόλης. Κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία απόλαυση. Η συμπύκνωση της κοινωνικής της ζωής.

Από τη στιγμή που η νέα δημοτική αρχή της Λάρισας ανέλαβε τα ηνία της πόλης έβαλε ως στόχο να αναδείξει την εξωστρέφεια της, ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ν’ αυξηθεί η επισκεψιμότητα της. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξεί με μια σειρά εκδηλώσεων να καταστήσει την πόλη τουριστικό προορισμό. Η πρώτη από τις δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν το εξωστρεφές προφίλ της πόλης είναι το Larissa coffee show που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24,25 και 26 Μαΐου.

Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Για ένα τριήμερο, η κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για όλους!

Γευσιγνωσία, διασκέδαση, γαστρονομία, shopping και συμμετοχή και ενεργοποίηση των φορέων και των καταστημάτων της πόλης είναι οι πυλώνες αυτής της γιορτής. Masterclasses,main events, side events και kids events συνθέτουν το πρόγραμμα της γιορτής. Αγωνας δρόμου σερβιτόρων, κατάκτηση βραβείου Γκίνες στην παρασκευή γλυκού με καφέ, μουσικές συναυλίες με εξέχουσα αυτή των Μαραβέγια, Μουζουρακη και γευστικές δοκιμές στα περίπτερα των εκθετών προδιαθέτουν για την εκκίνηση ενός θεσμού που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια διοργάνωση αντάξια ανάλογων φεστιβάλ που γίνονται στην Τεργέστη, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο.

Η Λάρισα δίνει ραντεβού στους φίλους του καφέ την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και είναι σίγουρη ότι θα τους ενθουσιάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Larissa,