Nemo: Ποιος είναι ο non-binary καλλιτέχνης που «έσπασε τον κώδικα» και κέρδισε την Eurovision

«Δεν νιώθω άντρας ή γυναίκα». Με αυτό το moto το Nemo, ο νικητής της φετινής Eurovision, έσπασε τον… κώδικα και μέσα από τους στίχους του τραγουδιού του, το The Code, πέρασε το μήνυμα που ήθελε.

Ο 24χρονος ράπερ από το Μπιέλ της Ελβετίας, με την εκπληκτική του σκηνική παρουσία και τις φωνητικές του ικανότητες, σάρωσε τα 12άρια στις κριτικές επιτροπές και το κοινό του έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να αναδειχθεί νικητής στην φετινή

Eurovision, με τον «Κώδικα» (The Code).

Το Νέμο Μέτλερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, με έφεση στα μουσικά όργανα, αφού παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς.

Εκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μουσική σκηνή το 2015… εντός των συνόρων και το 2018 κατέκτησε τα πρώτα του βραβεία στην Ελβετία (4 στον αριθμό) για το τραγούδι «Du» που αναδείχθηκε και κορυφαίο της χρονιάς.

Το The Code ωστόσο αναμένεται να απογειώσει την καριέρα του διεθνώς. Ενα τραγούδι που έγραψε για την κοινότητα των μη δυαδικών ατόμων, στους οποίους κατατάσσει και τον εαυτό του.

Ενα τραγούδι μίξη ραπ, ποπ και όπερας, το οποίο «απογείωσε» με τις ψηλές του νότες. 

Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως τραγούδι που τους θυμίζει τον… Τζέιμς Μποντ, ενώ άλλοι το σχολίασαν ως ένα τραγούδι που θα μπορούσε να ερμηνεύει αν ζούσε ο Φρέντι Μέρκιουρι, αν αποφάσιζε να ασχοληθεί με την K-Pop.

«Το λάτρεψα αυτό το σχόλιο», παραδέχτηκε το Νέμο.

Η όπερα είναι ένα στοιχείο που βάζει στη μουσική του και όχι τυχαία. «Εχει πολλές επιρροές το τραγούδι. Μικρός, στα 9 μου, πήγα σε όπερα και αυτό μου άλλαξε την οπτική στη μουσική. Ακουγα συνεχώς κλασικές νότες. Το The Code είναι ένα τραγούδι φτιαγμένο για την σκηνή, να σε κρατά στα πόδια σου. Λατρεύω να είμαι στη σκηνή και να κάνω το σόου μου, γιατί μου θυμίζει το παρελθόν όταν έκανα όπερα μικρός» λέει ο Ελβετός τραγουδιστής.

«Το τραγούδι είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησα, συνειδητοποιώντας πως δεν είμαι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα. Το να ανακαλύψω τον εαυτό μου ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Αλλά δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από αυτό της ελευθερίας που έχω αποκτήσει, συνειδητοποιώντας πως είμαι non-binary» ανέφερε επίσης.

Nemo: Το… πάντα, το μουσείο της Φρίντα και το αγαπημένο του κοκτέιλ

Για τον Ελβετό δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά πέρα από τα όσα μάθαμε στην Eurovision γι’ αυτόν. Ενα από τα λίγα που γνωρίζει ο κόσμος στην Ελβερία, είναι η εμφάνισή του ως… πάντα στο σόου «The Masked Singer Switzerland», όπου έκλεψε την παράσταση.

Σημαντική επιρροή στη ζωή του και την κουλτούρα του, έχει διαδραματίσει μια επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού, όπου είχε κάνει μια επίσκεψη στο μουσείο της Φρίντα Κάλο. Η εξερεύνηση που έκανε στους κήπους του μουσείου, ήταν κάτι που όπως έχει πει, τον έχει αγγίξει ιδιαίτερα.

Το Νέμο, όταν δεν ασχολείται με την μουσική, διαβάζει πάρα πολύ και το αγαπημένο του βιβλίο είναι το «Beautiful World, Where Are You» της Ιρλανδής συγγραφέα Σάλι Ρούνεϊ.

Οταν θέλει να χαλαρώσει, πίνει το αγαπημένο του κοκτέιλ: ένα Νεγκρόνι, το κλασικό με τζιν, βερμούτ και Campari.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nemo, Ποιος, -binary, Eurovision,Nemo, poios, -binary, Eurovision