Open Days - Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ: 20 Απριλίου στο Σύνταγμα και 25 Απριλίου στη Λαμία

H Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσκαλεί τους νέους και τους γονείς τους στις εκδηλώσεις ενημέρωσης «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 22:00 και την Πέμπτη 25 Απριλίου στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση) από τις 10:00 έως τις 18:00.

Με στόχο να αναδείξει τις πολλές και σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση,

η ΔΥΠΑ επενδύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των εργαστηρίων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), και επεκτείνει τις εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Το Open Day της ΔΥΠΑ

ΣτοOpenDayτης Αθήνας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μιαδιαφορετική εμπειρία, καθώς για πρώτηφορά δημιουργείται ένας ειδικάδιαμορφωμένος χώρος στο πιο κεντρικόσημείο της πρωτεύουσας, όπου σε έναεορταστικό κλίμα μαθητές, σπουδαστέςκαι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουνδεκάδες από τις ειδικότητες των ΕΠΑΣΜαθητείας και των ΣΑΕΚ της Αττικής.

Αντίστοιχα,στο OpenDayτης Λαμίας, η ΕΠΑΣ και η ΣΑΕΚ ανοίγουνγια πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινότης πόλης. Οι επισκέπτες θα απολαύσουνμουσική και street food και θα έχουν τηνευκαιρία να συνομιλήσουν με τιςεκπαιδευτικές μας κοινότητες, που θατους ξεναγήσουν στα εργαστήρια και στιςεγκαταστάσεις.

Οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες και τη φιλοσοφία του δυϊκού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, να μάθουν για τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και τις λοιπές πρωτοβουλίες των σχολών, καθώς επίσης να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την αποφοίτηση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Open Days - Γνώρισε, Σχολές, ΔΥΠΑ, 20 Απριλίου, Σύνταγμα, 25 Απριλίου, Λαμία,Open Days - gnorise, scholes, dypa, 20 apriliou, syntagma, 25 apriliou, lamia