Ανδρουλάκης από Χανιά: «Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο»

Στην επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στη Ραμνή του δήμου Αποκορώνου παρέστη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενοςστη γενναία αντίσταση του λαού τηςΚρήτης, κατά τον σύντομο χαιρετισμότου, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή για ναπεράσει στις επόμενες γενιές. Και ταλέω αυτά, γιατί δεν είμαστε πολιτικάουδέτεροι. Οι πράξεις μας είναι αυτέςπου μας καθορίζουν εθνικά, πατριωτικά,ιδεολογικά.

Γι’ αυτό, με πυξίδα τονσεβασμό στους αγώνες του ελληνικού λαούαπέναντι στον ναζισμό, πήραμε τηνπρωτοβουλία να καταθέσουμε υπόμνημαπριν από δεκαπέντε μέρες, ώστε να μηνσυμμετέχουν στις εκλογές οι υμνητέςτου ναζισμού και του Χίτλερ, τα απομεινάριατης Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Ανδρουλάκηςέκανε ειδική αναφορά στην προ ολίγωνημερών πρωτοβουλία του ΕυρωπαϊκούΣοσιαλιστικού Κόμματος, την οποίασυνυπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Αριστερά, οιΦιλελεύθεροι και οι Πράσινοι.

«Καμίασυνεργασία μετά τις Ευρωεκλογές της9ης Ιουνίου με την Ακροδεξιά σε επίπεδοΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς τηνπρωτοβουλία αυτή δεν συνυπέγραψε τοΕυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», υπογράμμισε.

«Εμείς θέλουμεμια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών καιόχι μια Ευρώπη του γαλλογερμανικούάξονα. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμεσε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες,ώστε να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μαςκαι όχι να το καθορίζουν άλλοι», είπε οΠρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγήςγια τη σημασία των επικείμενων ευρωπαϊκώνεκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Χανιά, Καμία,androulakis, chania, kamia