Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκαν συνολικά επτά πρόσωπα -Συνεχίζονται την Κυριακή οι απολογίες

Επτά κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση οπαδών με σκοπό τη διάπραξη επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους και υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους.

Εικοσιτέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους:

Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους,Απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδαςΑπαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Έως τώρα έχουν απολογηθεί 31 κατηγορούμενοι.

Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Κυριακή.

Στη φυλακή 33χρονος -Αρνείται κατηγορηματικά εμπλοκή στα επεισόδια

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 33χρονος Π.Κ., ο οποίος φέρεται να ανήκει στους «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έδρασε στα αιματηρά επεισόδια στο κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Μάλιστα, οι αρχές του αποδίδουν και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονική επίθεση με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Ο 33χρονος παραδέχεται ότι ήταν παρών στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων, όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στα έκτροπα και πως ανήκει σε εκείνους που έδωσαν εντολή να γίνει επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο 6ος προφυλακιστέος για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να υποστηρίζει: «Μολονότι είναι εξαιρετικά επισφαλές να κριθεί το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας με αυτό τον τρόπο, έστω και ως υπόθεση εργασίας εμένα η διωκτική αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ στους φερόμενους ηθικους αυτουργούς.Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου»!!!».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του προσκόμισε φωτογραφίες και βίντεο που όπως υποστηρίζει δείχνουν ότι παρέμεινε εντός του γηπέδου.

«Το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα».

Αναφερόμενος στην παρουσία του εντός του γηπέδου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, φέρεται να ισχυρίστηκε: «Κινήθηκα μόνον εντός του Κ.Γ«Μελίνα Μερκούρη» και συγκεκριμένα κατέβηκα από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να ενημερωθώ για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσω τι θα γίνει με εμάς που έχουμε εγκλωβιστεί εντός γηπέδου. Ευρίσκομαι πάντα εντός γηπέδου και φυσικά ουδέποτε «έσπασα πέτρες. Περαιτέρω καταδεικνύεται ότι ουδέποτε εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας».

Για τα πολεμοφόδια που φόρτωναν σε αμάξια ανέφερε:

«Κατά την διωκτική αρχή (χωρίς να εξετάσει το γιατί) το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα ενοικιαζόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο(τότε) για τις ανάγκες μετακίνησης μου αποτελεί ενδείκτη ότι δήθεν συμμετείχα σε οργανωμένο σχέδιο «ώστε να καταστεί δυσχερέστερη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση» μου. (…) από έγγραφα που προσκομίζω και επικαλούμαι αποδεικνύεται ότι είχα μεταφέρει το οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας AUDI, μοντέλο Q2, ιδιοκτησίας μου στην εταιρία επωνυμίας «ΒΕΛΜΑΡ» στις 28.11.2023 για τεχνικό έλεγχο επειδή είχα παρατηρήσει θόρυβο και τρέμουλο – κατά την αλλαγή ταχυτήτων.

Για την αποθήκευση υλικών της κερκίδας ο 33χρονος ισχυρίστηκε:

«Απογευματινές ώρες της 07.12.2023 πράγματι μετέβην με το όχημα που είχα ενοικιάσει σε προηγούμενο χρόνο και μόνονγια τις ανάγκες μετακίνησης εμού και τις οικογένειας μου, εγγύς του αποθηκευτικού χώρου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αφού πήρα τα «πανιά – λάβαρα» τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου.Δεν έδωσα καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων».

Προφυλακίστηκαν και άλλοι πέντε για την δολοφονία Λυγγερίδη

Υπενθυμίζεται, ότι έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί 31 από τους συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού. Από αυτούς οι πέντε κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ανάμεσά τους ο «Κοκός» και ο μάνατζερ τράπερ.

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών, μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος αν και ο ίδιος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Αντιθέτως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, ενώ ένας ακόμη κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε σωρεία αδικημάτων και σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα