Δραματικό βίντεο: Υπάλληλος παντοπωλείου στο Μπέρμιγχαμ κλειδώνει μέσα ληστές που τον απειλούσαν με ματσέτα

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει την στιγμή που ένας υπάλληλος παντοπωλείου στο Μπέρμιγχαμ καταφέρνει να βγει έξω και να κλειδώσει μέσα στους κατάστημα δύο ληστές που τον απειλούσαν με μασέτα.

Τοπεριστατικό συνέβη προ ημερών στοπροάστιο Σμέθγουϊκ του Μπέρμιγχαμ τηςΒρετανίας όταν τα μέλη μιας συμμορίαςληστών μπήκαν στον παντοπωλείο κιάρχισαν να απειλούν με μια μασέτα τοπροσωπικό.

Στιςδραματικές εικόνες που κατέγραψε κάμερακλειστού κυκλώματος διακρίνεται έναςαπό τους μασκοφόρους ληστές να ζητά απότον υπάλληλο

να αδειάσει το ταμείοαπειλώντας να τον χτυπήσει με τη μασέτα,ενώ ένας από τους συνεργάτες του κλέβειπροϊόντα από τα ράφια.

Αψηφώντας τον κίνδυνο ο υπάλληλος απομακρύνεται τρέχοντας από το ταμείο, αρπάζει δύο μπουκάλια κρασί και τα σπάει στο πάτωμα αποπροσανατολίζοντας τους ληστές. Στη συνέχει βγαίνει τρέχοντας από το παντοπωλείο και κλειδώνει πίσω του την πόρτα εγκλωβίζοντας τους δύο άνδρες, ανάμεσά τους και εκείνον που κράδαινε τη μασέτα.

Ουπάλληλος τραβούσε τη μπετούγια, ενώτον βοηθούσαν και περαστικοί να εμποδίσειτη διαφυγή των ληστών, ένας εκ των οποίωνάρχισε να χρησιμοποιεί τη μασέτα γιανα σπάσει το τζάμι της πόρτας. Έναςάοπλος εντός του παντοπωλείου, πουυποστήριζε ότι είναι αθώος και ότι τοναπειλούσε ο ληστής με τη μασέτα, ζητούσεαπό τον υπάλληλο να τον αφήσει να φύγει,αλλά όσοι βρίσκονταν απ’ έξω μπλόκαραντην έξοδο τοποθετώντας ένα κάθισμαμπροστά από το σπασμένο τζάμι.

Οιεπίδοξοι ληστές κατάφεραν τελικά ναδιαφύγουν σκαρφαλώνοντας από το παράθυροτου μπάνιου στο πίσω μέρος του παντοπωλείουκαι καταζητούνται από την αστυνομία.

Οιαστυνομικοί ήταν απρόθυμοι να μπουνμέσα να συλλάβουν τους ληστές

Περιγράφονταςτην απόπειρα ληστείας ο ιδιοκτήτηςτου καταστήματος είπε ότι ένας από τουςληστές πρόλαβε να το σκάσει πριν κλείσειη πόρτα, αλλά οι άλλοι δύο εγκλωβίστηκαναρχικά:

«Ήρθαναυτοί οι δύο τύποι με μαχαίρια καιζητούσαν χρήματα από τον υπάλληλό μου.Εκείνος αντέδρασε ψύχραιμα, βγήκε έξωκαι κλείδωσε την πόρτα. Ο άλλος τύπος,που εγκλωβίστηκε μέσα, άρχισε να χτυπάτο τζάμι και ο τρίτος άνδρας πιστεύωότι ήταν μαζί τους, αφού διέφυγαν μαζίαπό το παράθυρο του μπάνιου. Στην αρχήο άνδρας με τη μασέτα προσποιήθηκε ότιτον έπιασε όμηρο για να πείσει τονυπάλληλό μου να ανοίξει την πόρτα. Έτρεξαν και κάποιοι γείτονες που βοήθησαννα κρατήσει την πόρτα κλειστή, ήταν πολύγενναίοι καθώς ο ληστής έσπασε το τζάμι.

«Αστυνομικοίέφθασαν ενώ οι ληστές ήταν ακόμη μέσα,αλλά για κάποιο λόγο ήταν απρόθυμοι ναμπουν στο κατάστημα. Έτσι οι άλλοικατάφεραν να βγουν από το παράθυρο τουμπάνιου. Είναι πολύ τρομακτικό το γεγονόςότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ουπάλληλός μου έτρεμε από το φόβο του,αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε», είπε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας 17χρονος ως ύποπτος για απόπειρα ληστείας, ενώ καταζητούνται άλλα δύο άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δραματικό, Υπάλληλος, Μπέρμιγχαμ,dramatiko, ypallilos, bermigcham