«Εύλογος πήχης το 33%»: Αισιοδοξία Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών -Κινητοποίηση κατά της αποχής

Τον κύκλο επαφών με τους βουλευτές της ΝΔ ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτούς που εκλέγονται στην Αττική να περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι συναντήσεις αυτές «ζέσταναν» το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και αποτιμώνται ως ιδιαίτερα χρήσιμες από το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ο μικρός αριθμός όσων συμμετείχαν έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό την εικόνα που εισπράττουν από τις περιφέρειές τους, και στον ίδιο τη δυνατότητα να

τους ζητήσει συγκεκριμένες δράσεις και να περιγράψει τα προεκλογικά μηνύματα που θέλει να μεταφέρουν στους ψηφοφόρους.

Μαξίμου: Αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές 2024

Βουλευτές που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση μεταφέρουν την αισιοδοξία που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη δυνατότητα της ΝΔ να ξεπεράσει τον πήχη του 33% που έθεσε ο ίδιος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Πρόκειται για έναν εύλογο πήχη», φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζοντας ότι η ΝΔ το 2019 συγκέντρωσε 33,12% στην ευρωκάλπη, και δύο μήνες αργότερα, στις εθνικές εκλογές, έφτασε το 39,85%.

Ζητούμενο η συσπείρωση των ψηφοφόρων

Κύριο ζητούμενο, όπως συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές, είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και η αντιμετώπιση της αποχής, λόγω της χαλαρότητας που συνοδεύει διαχρονικά τις ευρωεκλογές. Τα θετικά στοιχεία των μετρήσεων του τελευταίου διαστήματος έχουν «ζεστάνει» το κλίμα, κι αυτό αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συζήτηση. «Το 10 το καλό είσαι εσύ, πρόεδρε», φέρεται να είπε βουλευτής της Δυτικής Αττικής στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας του να επισκεφθεί όλες τις περιφέρειες με τους βουλευτές στο πλευρό του.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εκδηλώσεις και τον προεκλογικό αγώνα», σημείωσε έτερος βουλευτής, κι αυτό ήταν που ζήτησε από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρωθυπουργός στις επαφές αυτής της εβδομάδας. «Εσείς είστε αυτοί που θα κινητοποιήσετε τη βάση», ήταν το μήνυμά του και ζήτησε να κάνουν περιοδείες και συγκεντρώσεις, όπως στις εθνικές εκλογές. «Να κυκλοφορούμε στον κόσμο, σε λαϊκές, σε εκκλησίες», ήταν η επισήμανση έμπειρου στελέχους, ενώ κρίσιμη χαρακτηρίζεται και η ανάδειξη έργων που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα από την κυβέρνηση και πιστοποιούν την αποτελεσματικότητά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει ξεκινήσει η σχετική «χαρτογράφηση» ώστε τα έργα αυτά να ενταχθούν στις περιοδείες που θα κάνει σε όλη την Ελλάδα.

Στην ατζέντα ακρίβεια, οικονομία και ασφάλεια

Συζητήθηκαν, επίσης, τα θέματα της ακρίβειας και της ασφάλειας, που είναι τα σημαντικότερα που απασχολούν τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και δεν είναι μόνο ελληνικό. Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος, που είναι η ισχυρή οικονομία, αποτελεί εθνική επιτυχία και δίνει τη δυνατότητα να παρέχεται στήριξη στους πιο αδύναμους και να αυξάνονται οι μισθοί. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο, απ’ όπου θα αναφερθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει ανάχωμα στην ακρίβεια με τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί.

«Πυρά» Μητσοτάκη κατά Κασσελάκη

Η οικονομία αναμένεται να είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ και ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή σήκωσε το γάντι για την προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζοντας τη συζήτηση για μετά το Πάσχα, ως την τελευταία σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «απολίτικο λαϊκισμό που ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε νέα χρεοκοπία», σημειώνοντας πως, με όσα υποσχέθηκε τις τελευταίες ημέρες, «φρόντισε να φορτώσει τον Προϋπολογισμό με καμιά δεκαπενταριά δισεκατομμύρια τον χρόνο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι τις εκλογές δηλαδή, πού θα φτάσει ο λογαριασμός».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα