Ευρωεκλογές 2024: Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε 33 υποψήφιους της Πλεύσης -Ανάμεσά τους ο Μπάμπης Στόκας

Τις 33 υποψηφιότητες που θα ριχτούν στη μάχη των ευρωεκλογών ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η αναλυτική λίστα με τα βιογραφικά των υποψηφίων:

«Η Πλεύση Ελευθερίας, με την παρουσία της Προέδρου και των Βουλευτών της μέσα στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, κατά

τους 10 μήνες που πέρασαν από τη είσοδό της στη Βουλή, για πρώτη φορά, κάνει πράξη καθημερινά την υπόσχεση που είχε δώσει στους πολίτες προεκλογικά: να δώσει Ζωή στη Βουλή και να είναι η φωνή τους και η Υπεράσπισή τους μέσα στο Κοινοβούλιο. Να ασκεί Αντιπολίτευση Υπεράσπισης των πολιτών και να φέρνει τους πολίτες μέσα στη Βουλή.

Η Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Βουλευτές και τα μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας εργάζονται άοκνα, με καθημερινή παρουσία μέσα στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία, συγκροτώντας την πραγματική Αντιπολίτευση, την Αντιπολίτευση Υπεράσπισης των πολιτών, που φέρνει τα προβλήματα των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή της συζήτησης και προσκαλεί σταθερά τους πολίτες μέσα στη Βουλή.

Με την ίδια αποφασιστικότητα, με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές Πλεύση Ελευθερίας παρουσιάζει το Ευρωψηφοδέλτιό της με σύνθημα,

«ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!»

Με 33 υποψηφίους-ες στο Ευρωψηφοδέλτιό της, η Πλεύση Ελευθερίας ξεκινάει έναν νέο αγώνα ενίσχυσης του κινήματος της Πλεύσης Ελευθερίας, με ξεχωριστές προσωπικότητες, αυτοδημιούργητους κι αυτόφωτους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και από την Διασπορά. Άνθρωποι διαφορετικοί, από τους χώρους των Τεχνών, του πολιτισμού, των γραμμάτων, της εργασίας, των κινημάτων, του αθλητισμού, των επιστημών, άνθρωποι δημιουργικοί, με αγάπη την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια, με κίνητρο την προσφορά και τη συμμετοχή, άνθρωποι με κοινωνική δράση που έχουν διακριθεί στα πεδία τους. Άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, αληθινοί, μαχητικοί, προσκαλούν καθένα και καθεμιά να εμπιστευθούν την Πλεύση Ελευθερίας και να της δώσουν Ισχυρή Εντολή, να δώσει Ζωή και στην Ευρωβουλή.

Οι 33 Υποψήφιοι- Ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας:ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣΣΩΚΡΑΤΗΣ - Αγρότης, Εκπρόσωπος ΤύπουΑγροτών

Γεννήθηκεκαι ζει στα Φάρσαλα, με καταγωγή και απότον Γαλατά Χανίων. Απόφοιτος του ΤμήματοςΚοινωνιολογίας του ΠανεπιστημίουΚρήτης. Μέλος του Δ.Σ. και ΕκπρόσωποςΤύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας ΑγροτικώνΣυλλόγων Νομού Λάρισας. Μέλος τηςΓραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπήςτων Μπλόκων.

Συμμετέχεισε όλες τις δράσεις του ΑγροτικούΚινήματος και σε πανελλαδικό επίπεδομέσω της συμμετοχής του στην Γραμματείατης Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκωνκαι αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλονστον πολύπαθο πρωτογενή τομέα, με έντονηδημόσια δραστηριοποίησης και παρέμβαση.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ - Ηθοποιός, ΠρώηνΚαλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείςηθοποιούς, τον Γιάννη Ευαγγελίδη καιΒίλμα Τσακίρη και μεγάλωσε μέσα στοθέατρο, ανάμεσα στον Βύρωνα και τιςΣέρρες. Σπούδασε Φιλολογία στην ΦιλοσοφικήΣχολή του ΕΚΠΑ, Θέατρο στην Ανώτερησχολή Δραματικής Τέχνης του ΩδείουΑθηνών, όπου φοίτησε όλα τα έτη μευποτροφία. Το 2013 πέρασε με κατατακτήριεςεξετάσεις στην Σχολή Καλών Τεχνών στοτμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Έκανε μαθήματαχορού στην Κρατική Σχολή ΟρχηστρικήςΤέχνης και στην Σχολή Χορού Σάσας Ντάριο-Κικής Μανιάτη και φωνητική με την ΗρώΠάλλη στο Ωδείο Αθηνών. Μιλάει αγγλικάκαι γαλλικά. Είναι επαγγελματίας ηθοποιόςαπό το 1992 με αδιάλειπτη παρουσία στοθέατρο και δεκάδες συνεργασίες στοελεύθερο θέατρο, τις κρατικές σκηνέςκαι την τηλεόραση.

Από το 2002 ζει μόνιμα στις Σέρρες με τηνοικογένειά της. Έχει διατελέσει ΔημοτικήΣύμβουλος Σερρών, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΣερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ Δ.Ε.Π.Κ.ΑΣερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ΚρατικοίΠαιδικοί Σταθμοί Δ. Σερρών, Πρόεδροςτου Ν.Π.Ι.Δ Δημοτικοί Παιδικοί ΣταθμοίΔ. Σερρών, με πολύπλευρο έργο, ΑντιδήμαρχοςΠολιτισμού του Δ. Σερρών, ΚαλλιτεχνικήΔιευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Το 2023 συμμετείχε για πρώτη φορά στιςΕθνικές Εκλογές ως υποψήφια ΒουλευτήςΣερρών με την Πλεύση Ελευθερίας και τηνΖωή Κωνσταντοπούλου.

Είναι παντρεμένη με τον Φώτη Θεοδωρίδη,που είναι αγρότης – κτηνοτρόφος και μητέρα τριών παιδιών, της Θωμαΐδας 21ετών, του Ευγένιου 17 ετών και της Βίλμας13 ετών.

ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - ΓενικόςΓραμματέας «ΗΠΑΡχω»

Γεννήθηκε το 1972. Απέκτησε πτυχίο στονΠρογραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστώναπό τη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής"CONTROL DATA INC". Μετά τις σπουδές τουεργάστηκε στο Μηχανογραφικό Κέντρο τουΟργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ)για 16 χρόνια μέχρις ότου συνταξιοδοτηθείλόγω υψηλού ποσοστού αναπηρίας.

Τομή στην πορεία της ζωής του είναι τοσοβαρό ιατρικό πρόβλημα υγείας πουαντιμετώπισε στα μαθητικά του χρόνιαμε συνέπεια, να υποβληθεί σε μεταμόσχευσηήπατος το 1990. Βιώνοντας τις δυσκολίεςτόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικόεπίπεδο διαπίστωσε την έλλειψη υποστήριξηςκαι εκπροσώπησης των μεταμοσχευμένωνήπατος στην Ελλάδα. Κινητοποιημένοςαπό αυτή την ανάγκη συμμετέχει το 2004,στην ίδρυση του πρώτου ΠανελλήνιουΣυλλόγου Μεταμοσχευμένων από ήπαρ, τουΣωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος«ΗΠΑΡxω». Μια ακόμη μεταμόσχευση το2008, αυτή τη φορά νεφρού με δότη τη μητέρατου, δε στάθηκε εμπόδιο στην εικοσαετήαυτή πορεία υπεράσπισης των δικαιωμάτωντων συνασθενών. Σήμερα, ως ΓενικόςΓραμματέας και ιδρυτικό μέλος του«ΗΠΑΡxω» συνεχίζει μαζί με τους συναδέλφουςτου στο Διοικητικό Συμβούλιο τηνπροσπάθεια με βασικό στόχο, την ανάπτυξητων μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας και τηνευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τηδωρεά οργάνων και ιστών.

ΖΑΧΑΡΙΑΜΑΡΙΑ - Γενική Γραμματέας ΕργατοϋπαλληλικούΚέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π.) και τουΠανελληνίου Συνδέσμου ΕργαζομένωνΝαυτιλίας και Τουρισμού

Υπεύθυνη του Τομέα Εργατικών της ΠλεύσηςΕλευθερίας και υποψήφια του ψηφοδελτίουΕπικρατείας, εκλεγμένο μέλος του ΓενικούΣυμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γενική ΓραμματέαςΕργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά(Ε.Κ.Π.), Γενική Γραμματέας ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.(Πανελλήνιος Σύνδεσμος ΕργαζομένωνΝαυτιλίας και Τουρισμού), ιδρυτικό μέλοςτης Κοινοτικής Παράταξης "ΕνεργοίΠολίτες Α' Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝΠΕΙΡΑΪΚΗ" και μέλος της κίνησηςπολιτών Πειραιά "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣΠΕΙΡΑΪΚΗΣ".

Είναι 47 ετών. Ζει στη Κερατέατα τελευταία 2 χρόνια, όμως μεγάλωσε καιέζησε όλα τα υπόλοιπα χρόνια στον Πειραιάόπου συνεχίζει να εργάζεται ως ιδιωτικήυπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας. Στηνπόλη της δραστηριοποιήθηκε ως ΕνεργήΠολίτης της Πειραϊκής και ανέπτυξεδράση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησηςτου Δήμου. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με ταπροβλήματα από το λιμάνι που έπληττανόλους τους παραλιμένιους δήμους τηςευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά, μετην περιβαλλοντική μόλυνση και τηνδιεκδίκηση ελεύθερων χώρων αναψυχήςγια τους πολίτες. Τα τελευταία 20 χρόνιαδραστηριοποιείται και εκλέγεται ωςσυνδικαλίστρια, συμμετέχοντας ενεργάστο εργατικό κίνημα, στις διεκδικήσειςτων εργατικών-κοινωνικοπολιτικώνζητημάτων των εργαζομένων και τωνοικογενειών τους. Είναι εκλεγμένη ΓενικήΓραμματέας του ΕργατοϋπαλληλικούΚέντρου Πειραιά από το 2019 και ΓενικήΓραμματέας του ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. (ΠανελλήνιοςΣύνδεσμος Εργαζομένων Ναυτιλίας καιΤουρισμού). Είναι επίσης, εκλεγμένομέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.Στις Εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια τουψηφοδελτίου Επικρατείας της ΠλεύσηςΕλευθερίας και είναι υπεύθυνη του ΤομέαΕργατικών ζητημάτων της ΠλεύσηςΕλευθερίας.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ – ΠρωταθλητήςΕυρώπης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Πρωταθλητής στίβου σε Πανελλήνιο,Διαβαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο,έχει διατελέσει προπονητής τουΠαναθηναϊκου Αθλητικού Ομίλου καιΕθνικών Ομάδων Στίβου.

Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα ωςΕθνικό Αθλητικό Στέλεχος την χώρα μαςσε Ευρωπαϊκά FORΑ και συνδιασκέψεις .

Αθλητική Πορεία:

- Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. (1972, Γκρενόμπλ, Γαλλία) - Χρυσός Πρωταθλητής στα 1.500 μ. στο Ευρωπαικό Φοιτητικό Πρωτάθλημα FISU (Βουλγαρία) - Βαλκανικές επιδόσεις στα 1.500 μ. και 3.000 μ. - Κατάκτηση 14 φορές του Πρωταθλήματος Ελλάδος στους δρόμους ημιαντοχής (1969-1979) - Κατάρριψη Πανελλήνιων επιδόσεων σε διάφορες κατηγορίες αγώνων

Προπονητής:

- Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος - Εθνικές Ομάδες Στίβου

Αθλητικό Στέλεχος:

- Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού (Υφ. Πολιτισμού) - Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής "Αθλητισμός για Όλους" - Πρόεδρος "Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου" (Σ.Ε.Β.Α.Σ) - Κοσμήτορας Ένωσης Διεθνών Ελλήνων Αθλητών Στίβου - Μέλος Δ.Σ της UNICEF Ελλάδος

Ευρωπαϊκές Δραστηριότητες:

- Εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκά FORUM Αθλητισμού - Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Συνόδους ως επικεφαλής Εθνικής αντιπροσωπείας - 3 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ: Φιλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία (1999-2000) - 2 Ευρωπαϊκά FORUM: Λουξεμβούργο, Αυστρία (1997-1998) - 2 Συνδιασκέψεις Ευρωπαίων Διευθυντών Αθλητισμού: Αμστερνταμ, Λουξεμβούργο (1997) ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Αγρονόμος ΤοπογράφοςΜηχανικός ΕΜΠ, Ενεργό στέλεχος Κινημάτωνγια το Περιβάλλον με πλούσια ακτιβιστικήδράση

Αγρονόμος- Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. καιπατέρας δυο παιδιών (2022, 2023). Εργάζεταιως ελεύθερος επαγγελματίας έχονταςσυμμετάσχει στην μελέτη εκατοντάδωντεχνικών έργων ιδιωτικού και δημοσίουσυμφέροντος στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Απότο 1992 είναι μέλος του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΣΚΟΠΩΝ (ΣΕΠ) και άσκησε διοικητικάκαθήκοντα σε θέσεις ευθύνης στο ΣΕΠ,υπεύθυνος τόσο για ανήλικα όσο και γιαενήλικα μέλη. Συμμετείχε ενεργά ωςΠρόσκοπος, ως οργανωτής, ως συνδιοργανωτήςή απλός συμμετέχων στο επιτελείο σεεκατοντάδες εκδρομές, δεκάδεςκατασκηνώσεις, πανελλήνιες δράσεις,εκπαιδεύσεις αλλά και σε σημαντικέςστιγμές μεγάλης ανάγκης της ΕλληνικήςΚοινωνίας (σεισμός Αθήνας 1999, φωτιέςΠελοποννήσου 2007, φωτιές Βαρυμπόμπηςκαι Εύβοιας 2021).

Το2006 ήταν συνιδρυτής της ομάδας έρευνας,μελέτης και εξερεύνησης ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ καισήμερα επί κεφαλής της. Ως μέλος τηςΓεωμυθικής συμμετέχει, οργανώνει καισυνδιοργανώνει πολλαπλές διεπιστημονικέςέρευνες που αφορούν τον αστικό χώρο,ιστορικές έρευνες, τοπογραφικέςτεκμηριώσεις, εξερευνήσεις πεδίου,κυρίως υπόγειες και σε αστικό περιβάλλον.

Διατελεί,επίσης, ιδρυτικό μέλος (2004) και αντιπρόεδροςτου Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ,ενός συλλόγου με έδρα την ΑκαδημίαΠλάτωνος, που σκοπό έχει την προστασίακαι ανάδειξη ιστορικών, αρχαιολογικώνκαι πολιτιστικού ενδιαφέροντος χώρων.

Το2010 ήταν συνιδρυτής της εθελοντικήςομάδας ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΕτΑ) η οποίαπραγματοποιούσε δωρεάν βιωματικέςεκδρομές παιδιών με κοινωνικά καιοικονομικά προβλήματα. Για τέσσεραχρόνια διετέλεσε υπεύθυνος προγραμμάτωνκαι εθελοντών της ΕτΑ και για δυοσυντονιστής της.

Το2016 ήταν ιδρυτικό μέλος και σήμερα μέλοςτου Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου "Ροή- Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων". Έχειμελετήσει διεξοδικά το ιστορικό δίκτυοτων ρεμάτων, ειδικά της Αττικής καιδραστηριοποιείται ακτιβιστικά για τηνδιάσωση των αστικών ρεμάτων και τηνενημέρωση του κόσμου σχετικά με ταρέματα και την ορθή διαχείριση τουδημόσιου αστικού χώρου.

Μέλοςτης Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείαςαπό το 2016 έχει συμμετάσχει σε δεκάδεςσπηλαιολογικές εξερευνητικές αποστολέςσε όλη την Ελλάδα και σε διεθνείςαποστολές. Από το 2022 είναι πλέον καιμέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής ΣπηλαιολογικήςΕταιρείας.

Μέλοςτης Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού απότο 2017, έχει συμμετάσχει σε δεκάδεςορεινές πεζοπορίες και οργανώνει ειδικέςπεριπατητικές ιστορικές ξεναγήσειςβουνού.

ΙΩΝΑΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Ο ΜανώληςΙωνάς είναι 30 χρόνια ηθοποιός, σκηνοθέτηςκαι συνλειτουργός του Θεάτρου Αλκμήνη,ενός χώρου πλουραλισμού.

ΕνεργόςΈλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.

ΚΑΖΑΝΤΖΗΕΥΘΥΜΙΑ - Σχεδιάστρια Κοσμημάτων,Ελεύθερη Επαγγελματίας

Γεννήθηκεκαι μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε σχέδιοκαι κατασκευή κοσμημάτων στην Αθήνακαι ολοκλήρωσε τις σπουδές της στοLondon Guildhall University (μετονομάστηκε σε LondonMetropolitan University) και στο University of the West ofEngland (UWE Bristol) Μιλάει αγγλικά, γαλλικά καιιταλικά. Τα τελευταία χρόνια διατηρείτη δική της αίθουσα τέχνης στο κέντροτης Αθήνας όπου εκθέτει και διαθέτειτα έργα της.
Μεοδηγό της την ενσυναίσθηση και καταγόμενηαπό αγροτική περιοχή, ονειρεύεται νααγωνιστεί στο πλευρό των αγροτών πουμάχονται ενάντια σε πάμπολλα πρακτικάκαι φυσικά εμπόδια.

ΚΑΜΠΑΝΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, δημοσιογράφος, εκπαιδευτήςscuba-diving με έντονη περιβαλλοντική δράση

Γεννήθηκεστην Αθηνά και ζει μόνιμα στο νησί τηςΣαντορίνης από το 2002 μέχρι σήμερα.Δραστηριοποιείται, από τη θέση τουΔιαχειριστή Περιβαλλοντικής Οργάνωσης,με την ιδιότητα του εκπαιδευτή κατάδυσηςανώτερου επιπέδου και πιστοποιήσειςστην Επιστημονική Κατάδυση καιΩκεανογραφία του ΕΚΠΑ, με το θαλάσσιοπεριβάλλον και τη βιοποικιλότητα,υλοποιώντας προγράμματα περιβαλλοντικήςσυντήρησης και βιωσιμότητας, τόσο στηΣαντορίνη όσο κι ευρύτερα στις Κυκλάδες.

Μεγάλωσεστο Περιστέρι Αττικής και μετά το Λύκειο,ολοκλήρωσε τις σπουδές του στηΔημοσιογραφία, όπου εργάστηκε στον Τύποκαι την Τηλεόραση.

Άφησετην δημοσιογραφία για λόγους ευσυνειδησίαςκαι συνέχισε ως ανεξάρτητος σχολιαστήςκαι αρθρογράφος, πιστεύοντας ότι έτσιμπορεί ελεύθερα και απερίσπαστα νακαταθέτει τις πολιτικές του θέσεις καινα υπερασπίζεται τη δημοκρατική τουάποψη. Επαγγελματικά στράφηκε στιςτηλεοπτικές παραγωγές - διαφημίσειςκαι ντοκιμαντέρ - με τη δημιουργίαεταιρείας παραγωγής και ειδίκευση στοψηφιακό βίντεο, σύνθεση εικόνας καιτρισδιάστατη απεικόνιση, τεχνολογίεςαιχμής εκείνη την εποχή.

Ότανμετακόμισε μόνιμα στο νησί της Σαντορίνης,ξεκίνησε την εθελοντική του δράσηεκφράζοντας τις ανησυχίες του, τόσο γιατα σύγχρονα θαλάσσια περιβαλλοντικάζητήματα, όσο τα κοινωνικά και πολιτικάζητήματα της χώρας και του τόπου κατοικίαςτου, χρησιμοποιώντας και ενδυναμώνονταςτην πρότερη εμπειρία και διαδρομή του.

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΟΕυθύμης Κοντογεώργος είναι διδάκτοραςοικονομολόγος, κάτοχος δύο  μεταπτυχιακώντίτλων σπουδών. Έχει διδακτική καιερευνητική εμπειρία στο ΠάντειοΠανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο ΠανεπιστήμιοΑττικής κ.α. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκάπρογράμματα και είναι εργαζόμενος πουεπιλέχθηκε μέσω ΑΣΕΠ στον ΟΤΕ το 2000 κιέχει εργαστεί στις οικονομικές υπηρεσίες,στην επικοινωνία, τον εσωτερικό έλεγχοκ.α. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστικήδράση ενάντια στις αποσχίσεις χιλιάδωνεργαζομένων που διέπραξε και διαπράττειη Deutsche Telekom προςεπισφαλείς θυγατρικές, με σκοπό τηδιευκόλυνση των απολύσεων και τη μείωσητων μισθών, αλλά και ενάντια στηνκατάργηση των συλλογικών συμβάσεων καιστην υπογραφή ατομικών συμβάσεωνεργασίας

ΡΕΖΑΝ(ΚΡΙΤΣΕΛΗ) ΑΝΝΑ - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Γεννήθηκεκαι μεγάλωσε στην Αθήνα και προέρχεταιαπό παλαιά δικαστική οικογένεια μερίζες από την Σμύρνη, την Κρήτη, τηνΘεσσαλία και την Πελοπόννησο. Σπούδασεστο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα«Μέσων και Πολιτισμού», και με υποτροφίεςστο "Lee Strasberg", στο «NYFA» και ομιλείτέσσερις γλώσσες. Από την παιδική τηςηλικία ασχολήθηκε με την μουσική, τοχορό και την ηθοποιία. Σε ηλικία 12 ετώνξεκίνησε την καριέρα της με την παράσταση«Στα Πάνθεα του Φεγγαριού» που αποτέλεσεκομμάτι δράσης για την διχοτόμηση τηςΚύπρου και χαρακτηρίστηκε παιδί θαύμα.Σήμερα έχει μια αξιοσημείωτη διεθνήκαριέρα όπου μέτρα συνεργασίες με τονΜικη Θεοδωράκη, τον Julio Iglesias , τον PaulMcCartney, τον Roberto Begnini κα. Το σκηνοθετικότης ντεμπούτο, για το οποίο τιμήθηκεαπό το Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον τωνΗΠΑ, είναι η ταινία «My People», το πολυβραβευμένοιστορικό ντοκυμαντέρ, σε παραγωγή τωνβραβευμένων με Όσκαρ M.Block και K.Magnusson,που πραγματεύεται την Εθνική Αντίστασηκαι γενικότερα την Ελλάδα κατά τηνπερίοδο του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Γνωστήγια την ευρεία ανθρωπιστική και φιλοζωικήτης δράση και την ενασχόλησή της με τιςεναλλακτικές θεραπείες... είναι τονεότερο μέλος του συμβουλίου τουοργανισμού MMA στην Νέα Υόρκη όπου προάγειτην ψυχική υγεία.

ΚΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ - Χρυσή ΠαγκόσμιαΠρωταθλήτρια Κωπηλασίας

Γεννήθηκεστην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αφούαποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Καλαμαριάςτο 2016, συνέχισε τις σπουδές της στο OhioState Universityτων Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έλαβε πλήρηυποτροφία και σπουδάζει Επιστήμη τηςΆσκησης. Έχει αναδειχθεί για τις επιδόσειςτης ως μαθήτρια-αθλήτρια, καθώςαναγνωρίστηκε τον Μάρτιο του 2022 για τηνεργασιακή της ηθική, τον χαρακτήρα τηςστην τάξη και τη συμμετοχή μου στηνκοινότητα. Διακρίθηκε τα έτη 2022 και 2023ως “Scholar Student-Athlete”,καθώς επιτυγχάνει υψηλή ακαδημαϊκήεπίδοση παράλληλα με την συμμετοχή τηςσε αθλητικές δραστηριότητες. Από το2011 και μέχρι σήμερα ασχολείται ενεργάμε την κωπηλασία, επιτυγχάνονταςσημαντικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει την 10ηθέση στην Ολυμπιάδα του 2021, καθώς καιχάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημακάτω των 23 το 2017, χρυσό μετάλλιο στοπαγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίαςτο 2017, χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιοπρωτάθλημα κάτω των 23 το 2019, χρυσόμετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημακάτω των 23 το 2019 και το 2020 και χάλκινομετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημαγυναικών το 2020 επίσης. Έχει πετύχει στα25 της έτη 29 πανελλήνια πρωταθλήματα.

ΚΥΡΚΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠOΣΔικηγόρος - Μέλος του ΕπιστημονικούΣυμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων

ΟΧαράλαμπος Κύρκος είναι δικηγόρος,διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της ΝομικήςΣχολής του Αριστοτελείου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης, εργάζεται στο ΕπιστημονικόΣυμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων καιείναι προϊστάμενος του ΤμήματοςΚοινοβουλευτικής Ιστορίας τηςΕπιστημονικής της Υπηρεσίας. 

Έχεισυγγράψει βιβλία, μελέτες και άρθρασχετικά με την ελληνική κοινοβουλευτικήκαι συνταγματική ιστορία και τουςνεότερους και σύγχρονους πολιτικούςκαι συνταγματικούς θεσμούς, και έχεισυμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικάσυνέδρια και σε τηλεοπτικές εκπομπέςσε πολλές από τις οποίες είχε και τηνεπιστημονική επιμέλεια.

ΜΠΑΛΜΠΟΥΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - Δικηγόρος,Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού ΈργουΠλεύσης Ελευθερίας

Ενενεργεία Δικηγόρος Αθηνών. ΥπεύθυνοςΚοινοβουλευτικού έργου της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, μέλοςτης Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτωντου Ανθρώπου, μέλος του ΣυμβουλίουΕξωτερικής Πολιτικής, εκπρόσωπος τηςΠλεύσης Ελευθερίας στη ΔιακομματικήΕπιτροπή.

Σπούδασεστη Νομική Σχολή του ΑριστοτελείουΠανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης καιαποφοίτησε το έτος 2000. Ολοκλήρωσε τιςμεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιοτου Groningen της Ολλανδίας με εξειδίκευσηστο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο.

Γεννήθηκεστην Αθήνα το έτος 1977. Μεγάλωσε στηνπόλη της Λάρισας. Ως έφηβος διετέλεσεαθλητής της πυγμαχίας λαμβάνονταςδιάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο.

Είναιπαντρεμένος με την χορογράφο ΑγγελικήΤρομπούκη και έχουν αποκτήσει ένα τέκνο.

ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΓΕΩΡΓΙΑ - Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένωνκαι Συνταξιούχων ΟΤΕ με παιδιά μεαναπηρία

Γεννήθηκεστο Ανδρώνη Ν Ηλείας το 1971 και μεγάλωσεστο Σειρέ Καλαβρύτων. Καθ' όλη τη διάρκειατης ζωή της αγωνίστηκε για τα ανθρώπιναδικαιώματα, σε εθνικό επίπεδο, είναιΠρόεδρος στον Πανελλήνιο ΣύλλογοΕργαζομένων και Συνταξιούχων με Παιδιάμε Αναπηρία – Ομίλου ΟΤΕ (ΠΑΣΕΣΠΑ -ΟΜΙΛΟΥΟΤΕ) https://pasespa.gr  πουαποτελεί το πρωτοβάθμιο κοινωνικό-συνδικαλιστικόόργανο του αναπηρικού κινήματος στονΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΕΛΛΑΔΟΣ και είναι αιρετό μέλοςτου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ πουαποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανοεκπροσώπησης του αναπηρικού κινήματος. 

Είναιμέλος του Οικονομικού ΕπιμελητηρίουΑθηνών. 

Σπούδασε«Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών»στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας καιείναι κάτοχος  τουΜεταπτυχιακού  «Σπουδές στηνΕκπαίδευση» της Σχολής ΑνθρωπιστικώνΣπουδών. 

ΜΠΟΡΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ηθοποιός

ΟΠάνος Μπόρας γεννήθηκε στην Αθήνα καιμεγάλωσε στη Νέα Πέραμο Αττικής. Σπούδασευποκριτική στη Δραματική Σχολή ΑθηνώνΓιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει παρακολουθήσεισεμινάρια σεναρίου, κινηματογράφου καιperformance. Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσεικαι συμμετάσχει σε ταινίες μικρού καιμεγάλου μήκους, όπως η ταινία «Above theborders» του Σωκράτη Ρωμύλιου και την«Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου, οι οποίεςέχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στοεξωτερικό. Στο θέατρο πρωταγωνίστησεστην παράσταση «Αυτός και το πανταλόνιτου» του Ιάκωβου καμπανέλλη με τον ΚώσταΑρζόγλου σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη.Έχει συνεργαστεί με τους Πέτρο Ζούλια,Σταμάτη Φασουλή, Δημήτρη Μαυρίκιο, ΚώσταΠαπακωνσταντίνου κ.ά. Επίσης έχεισυμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές σεσκηνοθεσίες των Βασίλη Θωμόπουλου,Βασίλη Κεχαγιά καθώς και σε διαφημίσεις.Πέραν της υποκριτικής ασχολείται μετην συγγραφή σεναρίων, διηγημάτων,ποιημάτων και την σκηνοθεσία κινηματογράφου.Η πρώτη του ποιητική συλλογή «Απόφθεγμαστο πουθενά» κυκλοφόρησε από τις εκδόσειςΜετρονόμος.

ΝΟΪΦΕΛΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ερευνητής,Πολιτιστικός Διαχειριστής, ΘεατρικόςΣκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο

OΠαναγιώτης Νόιφελτ γεννήθηκε στην Αθήνατο 1967 και ζει στο Λονδίνο. Έζησε καισπούδασε στην Ελλάδα, στη Νιγηρία, καιστο Ηνωμένο Βασίλειο. H καταγωγή τουείναι από την Αρκαδία (Σκιρίτιδα), τηνΆνδρο (Μπατσί), και την πρώην ΓερμανικήΣιλεσία. Αυτοδημιούργητος, οργανωτικός,με καθιερωμένη εμπειρία και γνώσεις σεθέματα διαχείρισης, διεύθυνσηςεπιχειρήσεων, καμπανιών και με εξειδίκευσησε πολιτικούς-πολιτιστικούς οργανισμούςκαι ιδρύματα.

Έχειδιπλό επαγγελματικό και ακαδημαϊκόυπόβαθρο, δημιουργικό και τεχνικό, καθώςέχει σπουδάσει υποκριτική, σκηνοθεσία,διαχείριση και οικονομία αερομεταφορών.Διαθέτει δεξιότητες, αισθητική καιθετική στάση ως σκηνοθέτης, παραγωγόςκαι διαχειριστής. Επαγγελματικά είναιεξωστρεφής, με συνεργατικό και πολυδιάστατοχαρακτήρα. Αναδεικνύει τις ικανότητέςτου υπό πίεση και σε περιόδους κρίσεων.Ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι πολιτικάσκεπτόμενος, ερευνητής, πολιτιστικόςδιαχειριστής (πολιτική, οικονομία καιδιαχείριση), θεατρικός σκηνοθέτης,επιχειρησιακός σχεδιαστής, διαπραγματευτής,ειδικός αναλυτής αερομεταφορών.

ΝΤΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑ – γλωσσολόγος, συγγραφέας,εκπαιδευτικός, Γλωσσομάθεια

ΗΜαρία/ Μαίρη Ντάβου (BA, MA, PhD-ABD) είναιγλωσσολόγος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, storyteller, και ιδιοκτήτρια του σχολείου Glossomatheia και του εκδοτικού οίκου Glossobooks.

Μαζίμε μια ομάδα εμπνευσμένων εκπαιδευτικών,προσφέρουν ένα μοντέλο εκπαίδευσης πουχειραφετεί τους μαθητές και τους βοηθάνα αναρωτηθούν πώς θα φτιαχτεί έναςκαλύτερος, πιο δίκαιος κόσμος. Με όχηματη διδασκαλία της ξένης γλώσσας και μεανοιχτή ατζέντα κατά του ρατσισμού καιτου φασισμού η Μαρία και η ομάδα τηςδιδάσκουν γλώσσα μέσα από τη φιλοσοφίακαι τον φιλοσοφικό στοχασμό, το παιχνίδι,την επιστήμη και την τέχνη. 

ΗΜαρία (single mom η ίδια) αγωνίζεται για ταδικαιώματα των γυναικών, των παιδιών,των εφήβων, και διοργανώνει δράσειςενάντια στη βία και τη ρητορική μίσους.Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια ωςπροσκεκλημένη ομιλήτρια, ταξιδεύειπολύ, προωθώντας τις εκπαιδευτικές τηςαξίες. Το σχολείο της είναι το μοναδικόστην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τονΕυρωπαϊκό οργανισμό Eaquals για την ποιότηταστην εκπαίδευση, ενώ έχει λάβει τιςδιακρίσεις Great Place to Work & Best Workplace forWomen.

Ηίδια είναι συντονίστρια της ομάδαςTesting, Evaluation & Assessment του οργανισμούIATEFL. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Είναιδίγλωσση (Ελληνικά-Αγγλικά), ενώ μιλάπολύ καλά Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικάκαι καλά Γερμανικά. 

ΠΑΝΑΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Ξενοδόχος, Καθηγήτριαιταλικών, Λαογράφος, ΑκτιβίστριαΠεριβάλλοντος

Γεννήθηκε το 1962 στο Παραδείσι της Ρόδου. Είναιπαντρεμένη με τον Νίκο Γιαννακόπουλο,πολιτικό μηχανικό και έχουν δύο παιδιά,τον Παναγιώτη, πολιτικό μηχανικό καιμηχανολόγο μηχανικό και τον Μιχάλη,πολιτικό επιστήμονα και δικηγόρο.

Από τηνπαιδική της ηλικία, παράλληλα με τιςσπουδές της, εργαζόταν στα χωράφια μαζίμε τους αγρότες γονείς της. Σπούδασεκλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο τηςΠαβίας στην Ιταλία. Από την αποφοίτησήτης και επί έντεκα χρόνια, δίδαξε τηνΙταλική γλώσσα στα κέντρα ιταλικήςγλώσσας που δημιούργησε. Στην συνέχειακαι μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείταιστον τουριστικό τομέα, στην οικογενειακήξενοδοχειακή επιχείρηση που διευθύνει.

Απόμαθήτρια Λυκείου και έως σήμερα, παράλληλαμε τις επαγγελματικές της δραστηριότητες,ασχολείται με την Λαογραφική Έρευνα,έχοντας δημιουργήσει ένα πλούσιοιστορικό και λαογραφικό αρχείο. Έχειπαρουσιάσει λαογραφικές και ιστορικέςεργασίες της σε Συνέδρια και στον έντυποκαι ηλεκτρονικό Τύπο.

Δημιούργησεκαι είναι υπεύθυνη λειτουργίας, τουΜουσείου Παράδοσης και Αγροτικής ΖωήςΡόδου.

Από την πρώιμη εφηβική της ηλικία και μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται ενεργά, σε κάθε μορφωτικό, κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό περιβάλλον όπου βρέθηκε.Έτσι, υπηρέτησε ως Πρόεδρος των Μαθητικών Κοινοτήτων του Λυκείου Σορωνής Ρόδου, Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παβίας, Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Παραδεισίου Ρόδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παραδεισίου, Κοινοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Κοινότητας Παραδεισίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου και Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (Π.Ο.Ι.Φ.Ξ.Γ.), και από το 2010 έως και το 2019, επί δύο συνεχόμενες θητείες, Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου.

Ανέπτυξεεπίσης έντονη δραστηριότητα ενάντιαστην ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίωνκαι της Δημόσιας Περιουσίας γενικότερα. Έδωσε μάχες για το ΟΧΙστο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, ενώ μετάτην προδοσία εκ μέρους της ηγεσίας τουΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας πιστήστις Αρχές της, στις Εθνικές εκλογέςτον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν η επικεφαλήςτου ψηφοδελτίου της Λαικής Ενότηταςστον Νομό Δωδεκανήσου.

Είναιαπό τις 19-4-2016, μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας.Υπήρξε υποψήφια βουλευτής της ΠλεύσηςΕλευθερίας στις Ευρωεκλογές του 2019,καθώς και στις Εθνικές εκλογές του Μαίου2023 και του Ιουλίου του 2023, όπου υπήρξεεπικεφαλής του ψηφοδελτίου τηςΔωδεκανήσου.

Επίσειρά πολλών ετών, ανέπτυξε πλούσιαδραστηριότητα και ακτιβισμό, ως Μέλοςτης Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων γιατην Προστασία από την λειτουργία τουεργοστασίου ΔΕΗ Σορωνής Ρόδου. Αυτόκόστισε στην Ευαγγελία Παναή πολυετείςπολιτικές - δικαστικές διώξεις μεκατασκευασμένα κατηγορητήρια, αλλά καιτης προσέφερε την τιμή της γνωριμίαςτης με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου,που υπήρξε η συνήγορος υπεράσπισης της,στους πολυετείς δικαστικούς αγώνες!

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥΖΗΣΗΣ – Ηθοποιός, Συγγραφέας παιδικώνβιβλίων

Είναι ηθοποιός, καθηγητήςθεάτρου και συγγραφέας παιδικήςλογοτεχνίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στηνΚαλαμπάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε υποκριτική στην δραματικήσχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής,αλλά και της προσωπικής του εξέλιξης,έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών,εκπαιδευτικών προγραμμάτων καισεμιναρίων: υποκριτικής, αρχαίουδράματος, μουσικής, κίνησης καισκηνοθεσίας. Έχει τίτλο ΕκπαιδευτήςΕκπαιδευτών Ενηλίκων από το ΕΚΠΑΚαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Από το 2008 όπου και έλαβεμέρος στην θεατρική παράστασηΠαντρολογήματα του Ν.Γκόγκολ σε σκηνοθεσίαΓιάννη Μπέζου μέχρι και σήμερα ασχολείταιενεργά με το θέατρο, συμμετέχοντας σεπληθώρα εργαστηρίων  και παραστάσεωνκλασικού και σύγχρονου θεάτρου. Στηντηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στηντηλεοπτική σειρά ¨Λούφα και Παραλλαγή¨,υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του ΝίκουΠεράκη και έκτοτε έχει συμμετάσχει σεδιάφορες παραγωγές με πιο πρόσφατη τηντηλεοπτική σειρά ¨Στα σύρματα¨, σεσκηνοθεσία του Χάρη Μαζαράκη ερτ1. Στονκινηματογράφο έχει συμμετοχές σεελληνικές και διεθνής παράγωγες μεκαταξιωμένους έλληνες και ξένουςσκηνοθέτες όπως ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης,οΆγγελος Φραντζής, ο Γρηγόρης Καραντινάκης,ο Erez Tadmor, ο Guy Nattiv ο Θοδωρής Αθερίδης κ.α.με ταινιες στο ενεργητικο του Ευτυχια,Σμύρνη μου αγαπημένη, Magic Man,Rise κ.α.Παράλληλα έχει εργαστεί ως εισηγητήςδιαλέξεων και βιωματικών σεμιναρίωνθεατρικού αυτοσχεδιασμού και δημιουργικήςγραφής σε παιδιά και ενήλικες σεΑκαδημίεςτης χώρας.Έχει συγγράψειτέσσερα παραμύθια.

Ως ενεργός πολίτης είναιενεργό μέλος στο Σωματείο ΕλλήνωνΗθοποιών ΣΕΗ και στην εταιρία ΕλλήνωνΛογοτεχνών. 

ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Μουσικός-βιολιστής

ΟΜιλτιάδης Παπαστάμου είναι κλασικόςκαι crossover βιολιστής μεδιεθνή μουσική δράση και πολυσχιδήκαλλιτεχνική δραστηριότητα. Σπούδασεβιολί στο Ελληνικό Ωδείο, το Guildhall Schoolof Music στο Λονδίνο και το Manhattan School of Musicστη Νέα Υόρκη, με υποτροφίες από τιςσχολές, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιώνκαι το Κοινωφελές Ίδρυμα ΑλέξανδροςΩνάσης.

Έχειπαρουσιάσει κονσέρτα και έργα για σόλοβιολί σε κορυφαίες αίθουσες όπως τοCarnegie της Νέας Υόρκης, το Sejong Grand Theater τηςΣεούλ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τοΗρώδειο, συμπράττοντας με ορχήστρεςμεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ηΟρχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, ηΟρχήστρα της Ραδιοφωνίας της Λειψίας,η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Καμεράτα.

Έχεικερδίσει τον διαγωνισμό "ArtistsInternational" της Νέας Υόρκης, ενώ ήτανιδρυτικό μέλος και Artistin Residence τηςηλεκτρακουστικής ορχήστρας δωματίου«Absolute Ensemble/KristjanJarvi», σύνολο τιμημένο μευποψηφιότητα βραβείου Grammy.

Πέραντης αμιγούς «κλασικής» μουσικής έχεισυμπράξει με το σύνολο Opus21/Κωνστάντια Γουρζή, τον πιανίστα τηςJazz Μάρκο Αλεξίου, τοMediterranean Trio,έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο καιτον κινηματογράφο, ενώ πολυετής καιτακτική είναι η συνεργασία του με τοντραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη σεδισκογραφία και συναυλίες.

Έχει κάνεισπουδές Κοινωνιολογίας (Πάντειο),Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ΕΑΠ, πτυχίο2021), Δημόσιας Ιστορίας (ΕΑΠ) καθώς καιΡητορικής/Βιωματικής Φιλοσοφίας(Ρητορικός Κύκλος/Γιάννης Ανδριανάτος).

Παράλληλαμε την μουσική τα τελευταία 20 χρόνιαδραστηριοποιείται επιχειρηματικά στοντουρισμό.

Είναι πατέραςδύο παιδιών, και θέλει να τους αφήσειέναν καλύτερο κόσμο.

ΠΟΛΥΖΟΥΒΑΣΙΛΙΚΗ – Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στηΘεσσαλονίκη. Από μικρή ονειρευόταν ναγίνει δημοσιογράφος, για να αναδεικνύειτα προβλήματα που έβλεπε γύρω της.

Τελείωσε το γυμνάσιο καιτο λύκειο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όμως, εργαζόταν,για να διευκολύνει οικονομικά τηνοικογένειά της.

Στη συνέχεια, αναζήτησετρόπους, για να υλοποιήσω το όνειρόμου. 

Σπούδασε στη σχολήδημοσιογραφίας “TabulaRasa”και απέκτησε MasterinMassMediaCommunication.

Στα πρώτα της βήματα,συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό“Κανάλι 1 90,4”. Ανέλαβε ένα ένθετο μεπαραπολιτικές ειδήσεις στη ραδιοφωνικήεκπομπή «Δύο ρεπόρτερ» που παρουσίαζανοι Νίκος Μπαρδούνιας και ΠέτροςΚασσιμάτης. Στη συνέχεια, έγινε 

συμπαρουσιάστρια τηςκυριακάτικης ραδιοφωνικής εκπομπής«Flash back» με τον Νίκο Μπαρδούνια στονραδιοφωνικό σταθμό Πειραιάς Κανάλι Ένα90,4 FM.

Το 2018, ανέλαβε την παρουσίασητου καιρού στο «Ανατρεπτικό Δελτίο»του τηλεοπτικού σταθμού AlertTV

Από τις 21 Φεβρουαρίου 2019,το όνειρο της, άρχισε να γίνεταιπραγματικότητα.

Έφτιαξε τη δική της εκπομπή,τη “Vicky Pedia”, στον τηλεοπτικό σταθμόAlertTV.

Το 2021 συνεργάστηκε με τηνεφημερίδα “Δημοκρατία”, με θέματα,κυρίως από την περιφέρεια, την οποίαπολλές φορές αγνοεί η πολιτεία.

Ακολούθησε η συνεργασίαμου με τον ArtTV, αλλά και με τον ραδιοφωνικόσταθμό Art FM 90,6.

Το 2022 συνεργάστηκε με τηνεφημερίδα “Το Μανιφέστο”. Με έμφασηστις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστώντης πολιτικής ζωής και, μάλιστα, απ’όλους τους χώρους.

Το 2023 επέστρεψε στο AlertTV. Μετη “Vicky Pedia”, αλλά και με τη “Φωνή τηςκοινωνίας”, που έγινε πραγματικά η φωνήτων πολιτών, για τα προβλήματα και τιςαγωνίες της καθημερινότητάς τους.

Παράλληλα με τις δύοτηλεοπτικές εκπομπές της, το 2024 επέστρεψεκαι στο ραδιόφωνο, στον Ελλάδα Sports 94,3,Φυσικά με τη “Δεύτερη ματιά στηνεπικαιρότητα”.

ΡΕΓΚΛΗΣΑΝΔΡΕΑΣ – Δικηγόρος

Γεννήθηκεστην Αθήνα το 1979 με καταγωγή από το νομόΗλείας και τον νομό Ρεθύμνης. Από το1982 κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα. Αποφοίτησεαπό το 9ο δημόσιο Γ.Ε.Λ και σπούδασε στηΝομική Σχολή του Δημοκρίτειου ΠανεπιστημίουΘράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακούτίτλου σπουδών από τη νομική σχολή του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου μεγνωστικό αντικείμενο «Καινοτομία,τεχνολογίες και Δίκαιο». Δικηγόροςπαρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του ΔικηγορικούΣυλλόγου Πατρών. Κύριο αντικείμενο τηςενασχόλησής του είναι το ποινικό δίκαιοέχοντας υπερασπιστεί εντολείς του σεόλες τις βαθμίδες της ποινικής δικαιοσύνης,με κύριο μέλημα την υπεράσπιση τωνδικαιωμάτων που προβλέπει ο νόμος γιαόλους τους εμπλεκόμενους στην ποινικήδιαδικασία και την τήρηση της δικονομίας.Είναι μέλος της Ένωσης ΕλλήνωνΠοινικολόγων.

ΡΟΓΚΑΝΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ψυχολόγος

Ψυχολόγοςστα Γαλλικά Δημόσια-Νοσοκομεία τωνΠαρισίων από το 2003 και μόνιμη υπάλληλοςτου Γαλλικού Δημοσίου από το 2007.

Ξεκίνησετην επαγγελματική της σταδιοδρομία σεδημόσια νοσοκομεία των Παρισίωνειδικευμένα στην έγκαιρη διάγνωση καιθεραπευτική αντιμετώπιση ανθρώπων μεάνοια και άλλων ασθενειών που οφείλονταισε εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

Ηεπαγγελματική της δραστηριότηταεπεκτάθηκε στην νευροψυχολογικηαξιόλογηση και ψυχολογική υποστήριξηανθρώπων που έχουν υποστεί εγκεφαλικάεπεισόδια και αρωγή στις οικογένειέςτους και στην νευροψυχολογικη αξιόλογησηανθρώπων που παρουσιάζουν συμπτώματαψυχικών ασθενειών.

Έχειενεργή συμμετοχή σε συνέδρια, επιστημονικέςέρευνες, διδασκαλία σε πανεπιστήμιακαπρογράμματα και δημοσιεύσεις στον τομέανόσων της τρίτης ηλικίας και σπάνιωναγγειακών παθήσεων.

ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) –Ηθοποιός

Γεννήθηκεστην Ρόδο και είναι ιδρυτικό μέλος τουθεατρικού σχήματος «θέατρο "ΣΥΝ ΚΑΤΙ"- σύνολο τέχνης». Στο θέατρο έχεισυνεργαστεί με αρκετούς σκηνοθέτες τατελευταία χρόνια όπως οι: ΚωνσταντίνοςΚωνσταντόπουλος, Γιώργος Μανταρόπουλος,Νίκος Χατζηπαπάς, Γιώργος Ηλιόπουλος,Ρεγγίνα Καπετανάκη, κ.α. Τον Δεκέμβριοτου 2018 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Faux-Bia! The Musical! » σε σκηνοθεσία της AngelikaSandora, που παρουσιάστηκε στο Carnegie Hall,στην Νέα Υόρκη.

Στονκινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: το δείπνο τού βοσκού - Invisible World - Εξορία- the big father - Lets-talk-about-love,Το κορίτσι με τασπίρτα, Segreto, A DAY WITH MY FATHER,Του εχθρού μου,Runaway Day, PAYBACK TIME, No Parking, The Blink, Without Borders,κ.α. και στην τηλεόραση στα σίριαλ: Άγριες Μέλισσες - Singles 2, Λατρεμένοι μουΓείτονες, Βασιλιάδες, Έρωτας, Με ταπαντελόνια κάτω, Πολυκατοικία, κ.α. όπωςεπίσης και σε αρκετές τηλεοπτικέςδιαφημίσεις.

ΣΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Αγωνίστρια,Αντιδικτατορική Δράση, Μέλος τηςΓραμματείας του Εθνικού Συμβουλίουγια την Διεκδίκηση των ΓερμανικώνΟφειλών

Αγωνίστριαγια την επίτευξη του στόχου να επέλθειΔικαιοσύνη στον αγώνα του ΕλληνικούΛαού εναντίον του Ναζισμού και Φασισμούώστε οι απόγονοι του Γ΄Ράϊχ που δενείναι άλλοι από την ΟμοσπονδιακήΔημοκρατία της Γερμανίας να πληρώσουντις οφειλές τους στην Ελλάδα από την εγκληματική τους δράση κατά τη περίοδοτης κατοχής κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέλοςτης 15μελούς Γραμματείας του ΕθνικούΣυμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών τηςΓερμανίας προς την Ελλάδα (Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε.)

ΗΑλεξάνδρα Σάντα είναι η πρωτότοκη κόρητου αγωνιστή της Εθνικής ΑντίστασηςΑπόστολου (Λάκη) Σάντα. Μεγαλωμένη μετις αρχές και αξίες της Δικαιοσύνης,Δημοκρατίας και Ισονομίας από νεαρήηλικία πάλεψε για τα δικαιώματα τωνσυναδέλφων της στο χώρο της εργασίαςτης στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Κυνηγήθηκεαπό τη Χούντα λόγω αυτής της ιδιότηταςκαι έφυγε ζώντας στο Καναδά κάποιαχρόνια αφού είχε ζητήσει πολιτικό άσυλοτο οποίο της εδόθη.

Μετη μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδακαι συμμετείχε στους αγώνες για καλύτερηζωή. Μετά το θάνατο του πατέρα της το2011 εκλέχτηκε στη Γραμματεία του ΕΣΔΟΓΕόπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

ΣΚΟΠΗΒΑΣΙΛΙΚΗ - Σχεδιάστρια Κοσμημάτων,Αθλήτρια, Ακτιβίστρια

Γεννήθηκετο 1982.Σπούδασε μηχανικός πληροφορικήςκαι ηλεκτρονικών συστημάτων στο ΑΤΕΙΘΘεσσαλονίκης .

Το2009 σπούδασε στις σχολές Τέχνης MOKUMEσχεδίαση και κατασκευή χειροποίητουκοσμήματος.

Ζειστα Ιωάννινα, όπου και δραστηριοποιείταιεπαγγελματικά σχεδιάζοντας καικατασκευάζοντας χειροποίητα κοσμήματα.

Στο πλαίσιοτης αδιάλειπτης προσπάθειάς της γιαεξέλιξη και διεύρυνση των οριζόντωνμου, συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμόσχεδίασης και κατασκευής χειροποίητουκοσμήματος που διεξήχθη το 2011 στο Vigoτης Ισπανίας με θέμα «200 χρόνια “Vigo”»,όπου κέρδισε το 1ο Βραβείο.

Το 2012 ωςυπότροφος στη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας«Escuela De Jogeria Del Atlantico» στο Vigo της Ισπανίαςέγινε κοινωνός πρωτοπόρων μεθόδων καιτεχνικών για την περαιτέρω εξειδίκευσήτης. Επιπρόσθετα, συμμετείχε σεφιλανθρωπικά bazαar καθ’ όλη τη διάρκειατης διαμονής της εκεί, γεγονός πουλειτούργησε καταλυτικά στην απελευθέρωσητων σκέψεων και των ιδεών της χάρη στηνεπαφή με ένα πολυπολιτισμικό και, ωςεκτούτου, άκρως διαδραστικό περιβάλλον.

Μετέπειτα,εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια αργυροχρυσοχοΐαςστα Γιάννενα, τη Λευκωσία και τηΘεσσαλονίκη, Τα ερεθίσματα έδωσανφρενήρη ώθηση στην δημιουργικότητά τηςκαι για πρώτη φορά ένιωσε έντονη τηνανάγκη να συνδυάσει την τέχνη της με τοκοινωνικό γίγνεσθαι και να δώσει μορφήσε

Keywords
ζωή κωνσταντοπούλου, ωδείο αθηνών, the west, θοδωρής αθερίδης, βουλη, ζωη, ελλαδα, προσφορες, συμμετοχή, δραση, δηπεθε, αθηνα, εκπα, θεατρο, σερρες, εκλογες, data, πειραιας, ΓΣΕΕ, γαλλια, παναθηναικος, unicef, forum, αμστερνταμ, εμπ, κυπρος, σεπ, πανελληνιες 2013, σεισμος, εκδρομη, ετα, υμηττού, λαρισα, west, uwe, bristol, περιστερι, ΑΣΕΠ, οτε, αννα, κρητη, lee, iglesias, roberto, people, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, block, mma, νέα, θεσσαλονικη, μαρια, single, δημοψηφισμα 2015, δεη, ερτ1, guy, ταινιες, magic, σεη, music, school, residence, ΕΑΠ, ειδήσεις, καιρος, art, sports, πατρα, world, big, time, blink, singles, αλεξανδρα, ιωαννινα, γίγνεσθαι, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, σασα σταματη, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, βασεις 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, δημοψηφισμα, σεισμος κρητη, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, μειωση μισθων, εκλογες 2012, βικυ σταματη, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, πανελληνιες, κοινωνικος τουρισμος, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, μπλοκα αγροτων, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, εσπα 2021, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, βουλευτες, ωδείο αθηνών, οι απογονοι, γλωσσομαθεια, χειροποιητα, χειροποιητα κοσμηματα, βιντεο, γερμανια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, εκπα, εμπ, ετα, ηθικη, ηθοποιος, ηνωμενο βασιλειο, ηπαρ, θεμα, ιταλια, καθημερινη, καριερα, κυκλαδες, λονδινο, μητερα, μηχανογραφικο, μουσικη, νησι, ντοκιμαντερ, οικονομια, ολυμπιακη αεροπορια, ονειρο, πιεση, ραδιοφωνο, σμυρνη, σχολες, ταινιες, τηλεοραση, υγεια, χουντα, ωθηση, mma, music, the west, time, unicef, αγαπη, αγροτικη, αγωνες, αθεριδης, αυστρια, αισθητικη, αλεξιου, αλεξανδρα, αμστερνταμ, αννα, αναπηρια, αρκαδια, αρωγη, ατζεντα, βιογραφικα, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, βυρωνα, γαλλικα, γεγονος, γερμανικα, γιαννενα, γίγνεσθαι, γλωσσα, γονεις, γρηγορης, δημοσιο, δηπεθε, δικη, δωσει, εγινε, αιθουσα, ευτυχια, εκπαιδευση, ελευθερια, ελλειψη, ενεργα, εργα, επικοινωνια, εποχη, ερευνα, ερευνες, εταιρια, ετη, ετων, ετος, ευαγγελια, εφυγε, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδια, ιδρυση, ηθοποιια, ηλικια, υπηρεσιες, πολυκατοικια, η φωνη, θαυμα, θοδωρής αθερίδης, θοδωρης, ιδρυμα, ισπανικα, ιστορικο, κυρια, κογκρεσο, κοσμηματα, κωπηλασια, λευκωσια, λειτουργια, λυκειο, λουξεμβουργο, ματια, μεγαρο μουσικης, μηνες, μηχανικος, μιουζικαλ, μαρια, νεα υορκη, νιγηρια, νικο, νομικη, νοσοκομεια, ζουλια, ομαδα, ομιλος, οικογενεια, ολυμπιακη, ουασιγκτον, παραμυθια, παιδι, παιδια, παντειο, πανεπιστημιο αιγαιου, πανεπιστημιο αθηνων, πεδια, περιβαλλον, υπογραφη, πολιτεια, πορτογαλια, προβληματα, προγραμματα, πτυχιο, ρεγγινα, ρητορικη, σεη, σειρες, σεπ, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σιριαλ, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σχολη καλων τεχνων, σχολειο, σωματειο, τιμη, υμηττού, υψηλη, φυσικα, φιλανδια, φωνη, φωνητικη, φορα, χρυση, ωδειο, art, βηματα, blink, big, guy, data, δικαιωματα, block, diving, εκδρομες, εκδρομη, εκπομπες, love, εθνικο, forum, γλωσσες, γνωσεις, χωρα, ιατρικο, ιδιαιτερα, iglesias, μελετη, magic, sports, ομαδες, ορχηστρα, παιχνιδι, phd, roberto, residence, ροδο, school, singles, θεματα, θεσεις, υγειας, west, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα