Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Μιλήσαμε 50 φορές, δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ ο πατέρας του διότι δεν προβλεπόταν

Στην υπόθεση της νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου στο νοσοκομείο «Αττικόν» αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με πήρε τηλέφωνο (ο Γιάννης Καλλιάνος), μιλήσαμε 50 φορές. Κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνο για θέματα τέτοιας φύσεως 300 άνθρωποι. […]Καίτοι ο κ. Καλλιάνος είναι βουλευτής, καίτοι πήρε τον υπουργό 50, δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ ο πατέρας του διότι δεν προβλεπόταν. Διακριτική μεταχείριση υπέρ του πατρός Καλλιάνου δεν υπήρξε. Άρα εδώ είναι η πιο καταφανής απόδειξη ότι πολίτες δύο κατηγοριών δεν υπάρχουν στο ΕΣΥ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ διότι υπάρχει ένα διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα οι μόνοι που μπορούν να ανεβάσουν αίτημα είναι οι ίδιο οι γιατροί αιτήματα με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια», σημείωσε και συνέχισε:

«Ο γιατρός του κ. Καλλιάνου αλλά και αρκετοί συνάδελφοί του στο Αττικόν αρνήθηκαν να κάνουν το αίτημα μέχρι την ώρα που το έκαναν. Όταν το έκαναν είχε πρόβλημα βρέθηκε αμέσως κρεβάτι, υπήρχαν κρεβάτια διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή».

«Τα κριτήρια για τη διαχείριση των ΜΕΘ είναι δημοσιευμένα με πρώτο κριτήριο αν είναι ο ασθενής διασωληνωμένος και άλλα 3-4 κριτήρια», εξήγησε.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι «ναι, οι γιατροί έλεγαν ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πηγαίνει καλά για το εύρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζε».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον καθηγητή που καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ και είπε ότι «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ρώτησα και έχει εξαιρετικά καλή φήμη».

Με αφορμή, τέλος, τις δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «το να ακούω τον αδερφό του κ. Καλιάνου να λέει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι, δεν το δέχομαι. Κάθε μέρα οι γιατροί στο ΕΣΥ σώζουν χιλιάδες ζωές και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται».

Καλλιάνος: «Δεν ζήτησα ιδιαίτερη μεταχείριση»

Λίγο αργότερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο εντατικολόγος του «Αττικόν» Μιχάλης Ρίζος, ο οποίος αφού είπε ότι ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο κ. Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση για τον άνθρωπό του κάτι που δεν είναι δυνατόν στο υπάρχον σύστημα».

Στον κ. Ρίζο απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος σε τηλεφωνική του παρέμβαση είπε πως «όλα αυτά θα τα επιλύσει η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, ζήτησα τη μεταχείριση που πρέπει να είχε ένας άνθρωπος ο οποίος έσβηνε στα χέρια μου. Δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω από μία ΜΑΦ, δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω όταν ο κορεσμός του οξυγόνου έφτασε στο 60 και μου έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του να μπει σε μία ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθεί χωρίς να πάρει τη θέση ενός παιδιού που ήταν από τροχαίο 20 χρονών. Δεν ζητήσαμε αυτό, ζητήσαμε να μην διασωληνωθεί ο πατέρας μου, να μπει σε μία ΜΑΦ ή σε μία ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Καμία ιδιαίτερη μεταχείριση δεν θελήσαμε. Θελήσαμε μία φυσιολογική μεταχείριση για έναν άνθρωπο που έσβηνε μπροστά μας για 4 ημέρες. Όλα θα τα λύσει η δικαιοσύνη. Δεν θα μας βγάλουν τρελούς».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργιάδης, Καλλιάνο, Μιλήσαμε 50, ΜΕΘ,georgiadis, kalliano, milisame 50, meth