«Κόσμος»: Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές -Το 60% γυναίκες, ανακοινώθηκαν την «Ημέρα της Γης»

Την 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, επέλεξε ο ΚΟΣΜΟΣ για να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του για τις ευρωπαϊκές εκλογές. «Η πράσινη ευαισθησία και η ευαισθησία στη γυναικεία συμμετοχή (που φτάνει το 60%) γίνεται πολιτική πράξη», τονίζεται στην ανακοίνωση

του κόμματος.

Στοευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ συμμετέχουνάνθρωποι που έχουν δείξει τις ικανότητεςτους στην επιστήμη, τον πολιτισμό, ταπράσινα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τονεπαγγελματικό στίβο. Οι υποψήφιοι τουΚΟΣΜΟΥ είναι άνθρωποι που έχουν βαθιάσυνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης βρίσκεταισε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καιμπορούν να συμβάλουν δημιουργικά ώστεη περιβαλλοντική ευαισθησία να μετατραπείσε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο,την «Ελληνική Πράσινη Συμφωνία».

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι του ΚΟΣΜΟΥ:

1.Γεωργία Αγγελοπούλου

Γεννήθηκεστην Αθήνα. Σπούδασε στο Θέατρο τωνΑλλαγών όπου και εργάζεται. Υπήρξε μέλοςτου ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής καιΠεριβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

2.Μαρία Αλεξίου

Σπούδασενομικά στο ΕΚΠΑ και απέκτησε μεταπτυχιακότίτλο στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιογια την προστασία των ανθρωπίνωνδικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο τουLeicester.

3.Ντίνα Βαρδαραμάτου

ΗΚωνσταντίνα (Ντίνα) Βαρδαραμάτου είναικοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακάστην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασίακαι τις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές.Συμμετέχει επί σειρά ετών στο πεδίο (σεθέματα μεταναστευτικού, έμφυλης βίας,πρόσβαση στη υγεία)

4.Νατάσσα Βασιλείου

ΑρχιτέκτωνΜηχανικός κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλουσπουδών "MSc - Advanced Environmental and Energy Studies"από το U.E.L. και παρακολουθεί το μεταπτυχιακόπρόγραμμα στο Ε.Α.Π. με τίτλο "MSc -Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from theEffects of Climate Change" .

5.Χρήστος Βρεττός

Εργάζεταιστον χώρο της ενεργειακής δημοκρατίας,προωθώντας τις ενεργειακές κοινότητεςστην Ελλάδα και την Ευρώπη.

6.Βροντίση Ζωή

Γεννήθηκετο 1983 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος τηςσχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΕΜΠ) καικάτοχος Msc από το Imperial College.

7.Μαρία Γεωργούλα

Γεννήθηκεστην Αθήνα το 1965. Εργάστηκε στην ΝομαρχιακήΑυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής στο ΚέντροΥποδοχής Παλιννοστούντων στα πλαίσιαΕυρωπαϊκών Προγραμμάτων ΚοινωνικούΑποκλεισμού ΥΟUTH και HORIZON.

8.Γεώργιος Γκέκος

ΕίναιΔιδάκτωρ Οικονομολόγος-ΣύμβουλοςΕπενδύσεων. Ήταν υποψήφιος βουλευτήςμε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 και 2015στην Κορινθία.

9.Βασιλική Γραμματικογιάννη

Γεννήθηκετο 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφίακαι Οικονομικά. Σήμερα συνεργάζεταικαι με την έκδοση του Σαββατοκύριακουτης Εφημερίδας των Συντακτών.

Είναιη μοναδική ελληνίδα δημοσιογράφοςπεριβαλλοντικών θεμάτων που προσκάλεσεο ΟΗΕ στη Σύνοδο Κορυφής το 2015 όπουπαρουσιάστηκαν οι 17 παγκόσμιοι στόχοιβιωσιμότητας, γνωστοί ως Sustainable DevelopmentGoals, ενώ επρόκειτο για τη Σύνοδο πουέβαλε τις βάσεις για να επιτευχθεί τονΔεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η Συμφωνίατου Παρισιού.

Γιατην δημοσιογραφική της δουλειά στοπεριβάλλον έχει τιμηθεί με δυοδημοσιογραφικές διακρίσεις.

10.Πάνος Γρέδης

Γεννήθηκετο 1958 στο Νέο Σούλι Σερρών. ΣπούδασεΠολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκησηκαι κατέχει Μεταπτυχιακό στις ΔιεθνείςΣχέσεις και Δημόσια Διοίκηση από τοΠανεπιστήμιο Διοικητικών Επιστημών«Speyer» Γερμανίας, στις Ευρωπαϊκές Σπουδέςαπό το ΕΚΠΑ και στις Εξωτερικές Σχέσειςτης ΕΕ από ULB Βρυξελλών.

11.Δημήτρης Δερματάς

ΚαθηγητήςΡύπανσης Γεωπεριβάλλοντος και Διευθυντήςτου Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος,Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ, μεδιδακτορικό από το UC Berkeley.

12.Έφη Δόδουρα

Τραπεζικός,Πρόεδρος του φιλοζωικού ΣωματείουΘεσσαλονίκης “ο Άργος”.Γεννήθηκε στιςΣέρρες, μένει και εργάζεται ως τραπεζικόςστη Θεσσαλονίκη.

13.Αβραάμ - Αλβέρτος (Αλμπέρτο) Εσκενάζη

Ηθοποιός-Συγγραφέας.

Γεννήθηκεστην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτοςτης δραματικής σχολής του Εθνικούθεάτρου.

14.Νώντας Ευεργέτης

Γεννήθηκετο1970 στην Λιβαδειά. Σπούδασε στην ΑνωτατήΓεωπονική Σχολή Αθηνών, όπου υποστήριξετην διδακτορική του διατριβή πάνω στηνελληνική χλωριδική βιοποικιλότητα. Τατελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται στηνέρευνα και την περιφερειακή ανάπτυξημε επίκεντρο την γεωργία, το περιβάλλονκαι την βιοποικιλότητα.

15.Χριστίνα Ευθυμιάτου

ΧημικόςΒιοχημικός Μηχανικός, MSc. Με εμπειρία,σε Αθήνα και Νάξο, ως μελετητήρια καισύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος &τοπικής ανάπτυξης και στον σχεδιασμό-υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

16.Λευτέρης Ιωαννίδης

ΔήμαρχοςΚοζάνης (2014 – 2019). Σήμερα είναι ΔημοτικόςΣύμβουλος. Από το 2007, ενεργό μέλος τηςΟικολογικής Κίνησης Κοζάνης, με σημαντικήδραστηριότητα σε περιβαλλοντικά καιοικολογικά θέματα.

17.Μαρία Καβούρη

ΑναπληρωματικόΜέλος Π.Σ Πράσινων – Οικολογία.Συν-συντονίστρια Π.Ο. Αττικής. ΔιαπολιτισμικήΔιαμεσολαβήτρια, Διερμηνέας καιΜεταφράστρια.

18.Γιώργος Κανέλλης

Γεννήθηκεκαι μεγάλωσε στη Λακωνία και ζει στηνΠάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη,Δημόσιο Δίκαιο και Αγγλική Φιλολογίαστο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος τηςΕθνικής Σχολής Δημ. Διοίκησης.

Απότο 1991 δραστηριοποιείται συνεχώς στηνπεριβαλλοντική πολιτική και δράση ωςστέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

19.Σταύρος Καραγιλάνης

Δραστηριοποιείταιστην βιώσιμη επιχειρηματικότητα, μέσααπό την παραγωγή καινοτόμων φυτικώντροφίμων. Είναι απόφοιτος Διοίκησηςεπιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί με τηνδιδασκαλία γιόγκα και την εκπαίδευσηφυτοφαγικής μαγειρικής.

20.Φώτης Καψάλης

Γεννήθηκετο 1991 στην Ολλανδία, κατάγεται από ταΤρίκαλα και είναι μέλος του ΠολιτικούΣυμβουλίου του Βολτ Ελλάδας. Ήτανυποψήφιος βουλευτής το 2023 και κατάφερενα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστόγια τη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ».

Πριναναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση,εργαζόταν στις Βρυξέλλες επί 4 χρόνιαως σύμβουλος σε θέματα ΕυρωπαϊκήςΈνωσης.

21.Πέτρος Κόκκαλης

ΟΠέτρος Κόκκαλης ασχολείται ενεργά μετα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια,αναπτύσσοντας την κοινωνική καινοτομίαμε επίκεντρο την ανθρώπινη και βιώσιμηανάπτυξη.

Το2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο«Προοδευτική Συμμαχία – ΣΥΡΙΖΑ»,εκπροσωπώντας τον ΚΟΣΜΟ: μια κίνησηπολιτών που επιδιώκει να θέσει τουςΣτόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) τουΟΗΕ στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής χάραξηςπολιτικής και στοχεύει στην ενδυνάμωσηκαι τη συμμετοχή της κοινωνίας τωνπολιτών, αλλά και όλων των ενδιαφερόμενωνμερών να αναλάβουν δράση από τη βάσηγια την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής ΠράσινηςΣυμφωνίας και των ΣΒΑ.

22.Αλέξανδρος Λουιζίδης

ΣκηνοθέτηςΠαραγωγός. Σπούδασε Πληροφορική,Σκηνοθεσία και Καλλιτεχνική Φωτογραφίαστην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το2005 ασχολείται ενεργά με την προστασίατου περιβάλλοντος. Υπήρξε τέσσεριςφορές υποψήφιος βουλευτής με διάφορουςοικολογικούς συνδυασμούς.

23.Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Γεννήθηκεστον Άσσο Κορινθίας. Είναι κάτοικοςΚαλαμάτας. Είναι πτυχιούχος ΑγγλικήςΦιλολογίας από το Bristol University of England,πτυχιούχος Γεωπονικής από το ΠανεπιστήμιοΠελοποννήσου και κάτοχος Μεταπτυχιακούτίτλου Σπουδών (MSc) τμήματος Περιβάλλοντοςτου πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάστηκεπολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός αλλά καιως Γεωπόνος τόσο στον Δημόσιο όσο καιστον ιδιωτικό τομέα.

24.Γεωργία Μίληση

ΗΓεωργία (Γωγώ) Μίληση γεννήθηκε και ζειστον Πειραιά.

Έχειτελειώσει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών.Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ΔιοίκησηςΕπιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίαςτου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής(MBA).

25.Στέλλα Μπελιά

Γεννήθηκεστον Κορυδαλλό το 1966

Έχειειδίκευση στη Λογοτεχνία- Θέατρο στηνΕκπαίδευση (ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ) Συμμετέχεισε πολλές συλλογικότητες της κοινωνίαςτων πολιτών: Ιδρύτρια και Πρόεδρος τηςοργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο».

26.Άννα Μαρία Μπότσαρη

Γεννήθηκετο 1972 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην ΚαβάλαΑσχολήθηκε με το σκάκι και διακρίθηκεως πρωταθλήτρια νεανίδων και γυναικώνΕλλάδας. Έχει παγκοσμίως τον ανώτεροτίτλο της γκραντ μετρ γυναικών (WGM) καιτου διεθνούς μετρ (CIM) στην γενικήκατηγορία.

27.Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

ΕίναιΠολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευσηστην Πολιτική για την Έρευνα και τηνΚαινοτομία.

Εργάζεταιως σύμβουλος καινοτομίας στην COREINNOVATION, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικούγια την βιομηχανία σε έργα που μειώνουντο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τιςεπιπτώσεις των εργασιών στην υγεία καιτην ασφάλεια των εργαζομένων.

28.Ζωή Νιομανάκη

Είναι56 ετών, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μόνιμηκάτοικος Γερμανίας, παιδί μεταναστώνδεύτερης γενιάς. Σπουδές ΓερμανικήςΦιλολογίας / Ιστορίας Τέχνης / ΕπιστήμηςΜ.Μ.Ε. στο πανεπιστήμιο Χάινριχ- Χάινεστο Ντύσσελντορφ. Εργάζεται ως κοινωνικήλειτουργός τόσο σε δημόσιες υπηρεσίεςόσο και σε ΜΚΟ στους τομείς καταπολέμησηςρατσισμού.

29.Νικόλαος Ξεσφίγγης

Γεννήθηκεστην Αμφιλοχία το 1966 και ζει στην Αθήνα.Το1995 δημιούργησε τη δική του εταιρείαμεταφορών και Logistics αναλαμβάνονταςμεγάλα και σημαντικά έργα . Ως και σήμεραπου εργάζεται ως CEO σε εταιρεία Logistics,μέλημά του είναι να εκσυγχρονίσει τονχώρο των μεταφορών και των Logistics στηχώρα μας.

30.Θάλεια Παντούλα

Γεννήθηκεστα Ιωάννινα το 1989 όπου και ζει . Εργάζεταισε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση,η οποία έχει ως σκοπό την ενίσχυση τηςαποκέντρωσης και τη στήριξη των ορεινώνκοινοτήτων.

Είναιαπόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίαςτου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζεταιως project manager σε ευρωπαϊκά έργα καιπρογράμματα που αφορούν στον πολιτισμό,την αγροτική ανάπτυξη, το περιβάλλονκαι την κοινωνική καινοτομία.

31.Ευθαλία (Θάλεια) Ρούσσου

Γεννήθηκεστα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Αποφοίτησεαπο την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ.

Αποτο 2004 ζει στο Λονδίνο και εργάζεται σανρευματολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείαςτης Μ. Βρετανίας.

Ασχολείταιμε την πολιτική Είναι μέλος ΔΣ τουΠράσινου Ινστιτούτου και εκπρόσωποςστο European Green foundation. (EGF).

32.Μπεατρίς (Μπέττυ) Σελακούμα

ΚοινωνικήΕρευνήτρια- Ακτιβίστρια, Πρόεδρος καιΔιοικήτρια του Κ.Π των Εξαρτήσεων καιΠροαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας"ΕΛΠΙΔΑ"

Γεννήθηκεκαι μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. ΣπούδασεΑνθρωπιστικές επιστήμες, Κοινωνικέςεπιστήμες και Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

33.Ειρήνη (Ρηνιώ) Σκουζού

Γεννήθηκεστην Αθήνα. Είναι δικηγόρος μέλος τουΔικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και τουΠαγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου καιεμπειρογνώμονας επί εκλογικών θεμάτων.

34.Παναγιώτης Σταμάτης

Γεννήθηκεστην Γερμανία το 1971. Ζεί στην πόλη τηςΡόδου. Είναι γεωπόνος Τ.Ε απόφοιτος τουΤΕΙ Ηρακλείου. Είναι Ελεύθεροςεπαγγελματίας και ασχολείται με τονσχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρησηκήπων σε κατοικίες και μεγάλεςξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

35.Όλγα Στεφανή

Σπούδασεστο Τμήμα Φωτογραφίας Σχολής ΚαλλιτεχνικώνΣπουδών, ΤΕΙ Αθηνών

36.Γιάννα Τζανιδάκη

Είναιμέλος του Πολιτικού Συμβουλίου καισυν-εκπρόσωπος τύπου για το εξωτερικότου Βολτ Ελλάδας. Είναι στην πανευρωπαϊκήλίστα υποψηφίων Ευρωβουλευτών του VoltEuropa. Εργάζεται στις Βρυξέλλες ωςΔιευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης.

37.Ευδοκία Τσαγκλή

Μεγάλωσεστην Θεσσαλονίκη σπούδασε Διεθνείς καιΕυρωπαϊκές Σχέσεις, Νέα Μέσα καιΕπικοινωνία, Δημοσιογραφία αλλά καιΑshtanga Yoga. Έχοντας επιβιώσει από το δεύτεροεπιβατικό βαγόνι της σύγκρουσης σταΤέμπη, έχει αφιερώσει εδώ και έναν χρόνοτην ζωή της στον ακτιβισμό με έντονηδράση στα social media για την δικαίωση τηςτραγωδίας αλλά και για το κράτος δικαίου.

38.Θανάσης Τσακρής

KαθηγητήςΜικροβιολογίας και Διευθυντής τουΕργαστηρίου Μικροβιολογίας της ΙατρικήςΣχολής του ΕΚΠΑ. Είναι μέλος του βρετανικούRoyal College of Pathologists, συγγραφέας 450 και πλέονδημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικάπεριοδικά. Έχει διατελέσει μέλος τηςΕπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπήςτης Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευναστην Αντιμικροβιακή Αντοχή και τονΈλεγχο των Λοιμώξεων.

39.Παναγιώτα Φελούκα

Μεκαταγωγή από τη Μεγαλόπολη, γεννήθηκεστηνΑθήνα το 1967, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασεπληροφορική και δίδαξε επί σειρά ετώνσε σχολήπληροφορικής στην Αθήνα.

Τατελευταία δέκα χρόνια διαμένει μόνιμασε μικρό χωριό του Δήμου Μεγαλόπολης.Με την κήρυξη της απολιγνιτοποίησηςκαι το κλείσιμο των σταθμών και τωνλιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ, ως γυναίκα, ήταναπό τα πρώτα θύματα και έμεινε άνεργη.

40.Χρύσα Χατζηθεοδώρου

Τραπεζικόστέλεχος. Γεννήθηκε το 1971 στην Ορεστιάδαεργάζεται ως Αναπληρώτρια Διευθύντριασε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στηνΘεσσαλονίκη.

Μιαπεριπέτεια της υγείας της την ώθησε νασπουδάσει ψυχολογία και εναλλακτικέςθεραπείες και την οδήγησε στην δημιουργίαεθελοντικών ομάδων για παροχή βοήθειαςσε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιαπροβλήματα.

Είμαιπαντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Χρήστου,επαγγελματία πρώην διεθνή παίκτημπάσκετ, νυν προπονητή αναπτυξιακούπρογράμματος μπάσκετ.

41.Περικλής Χατζηνάκος

Ιδρυτήςκαι Διευθυντής Περιβαλλοντικης ΟργάνωσηςΜαμαγαία,

ΥπεύθυνοςΓραφείου Περιβαλλοντικής ΔιαχείρισηςΠανεπιστημίου Μακεδονίας Εταίρος καιΜέλος ΔΣ Περιβαλλοντικής ΟργάνωσηςΚαλλιστώ

Γεννήθηκετο 1992 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε καιεκπαιδεύτηκε σε αγροοικολογική φάρματης περιαστικής Θεσσαλονίκης. Με σπουδέςστο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΠολιτισμικήΤεχνολογία και Επικοινωνία (BA) καιμεταπτυχιακό τίτλο “Ανθρωπογεωγραφία,Σχεδιασμός και Ανάπτυξη” (MSc), είναιυπότροφος του προγράμματος START - CreateCultural Program και συμμετέχει ως επισκέπτηςομιλητής σε προγράμματα του Πανεπιστημίουτης Βιέννης.

42.Σπύρος Ψύχας

Γεννημένοςτο 1958, μένει στην Αθήνα.

Ενεργόςαπό το 1980 σε οικολογικά και αντιπυρηνικάκινήματα.

Σήμεραείναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίουτου ενοποιημένου σχήματος «Πράσινοι-Οικολογία»και του ΔΣ του Πράσινου Ινστιτούτου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Ημέρα της Γης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κοσμοσ, εκλογες, συμμετοχή, αθηνα, θεατρο, εκπα, msc, energy, nature, ελλαδα, εμπ, imperial, ΠΑΣΟΚ, οηε, βασεις, θεσσαλονικη, λιβαδειά, κοζανη, δραση, βολτ, μωβ, βρυξέλλες, bristol, πειραιας, πτδε, cim, εταιρεία, μκο, logistics, ceo, ιωαννινα, project, νέα, ΑΠΘ, european, green, τει, yoga, media, δεη, τραπεζες, iefimerida, μονικα βασιλειου, θεματα πανελληνιων, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, νικολοπουλος, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, γιωργος αγγελοπουλος, αυτοδιοικηση, iefimerida, αβρααμ, γερμανια, γιογκα, γυναικα, δουλεια, εκπα, εμπ, ιατρικη, λονδινο, μκο, μπασκετ, οηε, ολλανδια, πτυχιουχος, υγεια, ψυχολογια, ceo, msc, αγροτικη, αμφιλοχια, αννα, τει, βρυξέλλες, γεωπονος, γεωργια, δημητρα, γινεται, δημοσιο, διοικηση, δικη, ευδοκια, ειρηνη, ενεργα, εργα, επικοινωνια, ερευνα, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ζωη, εικοσι, κοσμοσ, λακωνια, λιβαδειά, λογοτεχνια, μηχανικος, μικρο, μαρια, ναξο, ντινα, ουρανιο, ολγα, παιδι, πανεπιστημιο αιγαιου, πανεπιστημιο αθηνων, πεδιο, πληροφορικη, πρασινη, προγραμματα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σουλι, σχεδιο, τμημα, υλοποιηση, φτανει, χρηστος, χριστινα, κωνσταντινος, βολτ, green, ασφαλεια, bristol, δημητρης, εφαρμογη, energy, england, εθνικο, imperial, yoga, project, logistics, media, nature, σπυρος, θανασης, θεματα, υγειας, european
Τυχαία Θέματα
Κόσμος, Αυτοί, -Το 60, Ημέρα, Γης,kosmos, aftoi, -to 60, imera, gis