Μόσχα: Ο Πούτιν μοστράρει σε έκθεση ως τρόπαια δυτικά τανκς που κατέσχεσαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία [βίντεο]

Μοσχοβίτες συνέρρευσαν την Πρωτομαγιά στο Πάρκο της Νίκης της ρωσικής πρωτεύουσας για να δουν τα «τρόπαια».

Πρόκειται για αμερικανικά και βρετανικά τανκς και τεθωρακισμένα που έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του Πούτιν στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Κάπου 40 τανκς και στρατιωτικά οχήματα από δώδεκα χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους ένα γερμανικό Leopard, ένα γαλλικό AMX-10

και ένα μισοκατεστραμμένο αμερικανικό άρμα μάχης Abrams, εκτοξευτές πυραύλων, αλλά και drones εκτίθενται στο πάρκο που είναι αφιερωμένο στον θρίαμβο της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένας από τους αξιωματικούς που υποδέχονταν τους επισκέπτες συνέκρινε την ήττα των Ναζί με την εχθρότητα μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Ο Αντρέι Λιουμπτσίκοφ είπε ότι η επίδειξη των δυτικών αρμάτων μάχης αποσκοπεί στο να δείξει ότι «όπως και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι πολεμιστές μας αντιστέκονται στη Δύση και την τεχνολογία τους και νικούν». Μεγάλα κόκκινα πανό με τη φράση «η νίκη είναι αναπόφευκτη» δέσποζαν στο χώρο της έκθεσης των «τροπαίων», που θα λειτουργήσει όλον τον Μάιο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να παρελάσει τα δυτικά τανκς και τεθωρακισμένα -ορισμένα με βρετανικές και αμερικανικές σημαίες- για να πείσει τη ρωσική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα της εισβολής στην Ουκρανία, μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ. Η έκθεση θα λειτουργήσει παράλληλα με την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου, στην οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό ένα αμερικανικό τανκ Bradley, ένα σουηδικό CV90 κι ένα γαλλικό τεθωρακισμένο AMX-10RC.

Η Ρωσία έχει χάσει πάνω από 3.000 τανκς στα μέτωπα της Ουκρανίας

Η γιορτή της 9ης Μαΐου για τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί είναι η σημαντικότερη ημερομηνία στο καλεντάρι της Ρωσίας υπό τον Πούτιν, που προσπαθεί να εμφανίσει την εισβολή στην Ουκρανία ως κάτι ανάλογο με τη μάχη της Ρωσίας κατά του Γ΄ Ράιχ.

Η Ρωσία έχει χάσει από την πλευρά της πολλά τανκς στην Ουκρανία στη διάρκεια του πολέμου. Πάνω από 3.000 ρωσικά τανκς έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή μερικώς από την έναρξη της εισβολής στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022 και για να αντισταθμίσει τις απώλειες η Μόσχα ανεφοδιάζει τις δυνάμεις της στα μέτωπα από τα στρατηγικά αποθέματα τεθωρακισμένων του στρατού ενώ παράλληλα αυξάνει επειγόντως τις αμυντικές δαπάνες και περνά την οικονομία της σε λειτουργία πολέμου, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS).

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Πούτιν, Ρώσοι, Ουκρανία [βίντεο],moscha, poutin, rosoi, oukrania [vinteo]