Μύλος μεταξύ Χάρι και Καρόλου: Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος για την συνάντηση που δεν έγινε ποτέ στο Λονδίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα πριν πάει στη Νιγηρία, και ενώ όλοι περίμεναν πως θα συναντούσε από κοντά τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, απογοητεύτηκαν.

Οι προσδοκίες για μια επανασύνδεση μεταξύ του 39χρονου και του πατέρα του, είχαν αυξηθεί για πρώτη φορά μετά την ξαφνική εξόρμηση του Χάρι στη Βρετανία, αφότου έμαθε πως ο βασιλιάς διαγνώστηκε με μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Αλλά τελικά, ο πρίγκιπας Χάρι και ο βασιλιάς Κάρολος δεν συναντήθηκαν, παρά το

γεγονός ότι ο δούκας βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τις βασιλικές κατοικίες.

Έστειλε αίτημα ο Χάρι για να δει τον βασιλιά ή όχι;

Πηγές από το στρατόπεδο του Χάρι λένε ότι είχε ενημερώσει τον πατέρα του για την πρόθεσή του να τον δει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην αγγλική πρωτεύουσα όπου βρέθηκε για την 10η επέτειο των Αγώνων Invictus. Από την πλευρά του βασιλιά όμως, επιμένουν ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τον δούκα εκ των προτέρων αν και αιτήθηκε να μείνει σε κάποια από τις βασιλικές κατοικίες, επιλέγοντας ωστόσο την τελευταία στιγμή, ένα ξενοδοχείο.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, λένε ότι δεν δόθηκε καμία πρόσκληση στον μονάρχη να παραστεί στην τελετή Invictus λίγα χιλιόμετρα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου την ίδια μέρα γινόταν πάρτι στον κήπο.

Σε δηλώσεις που μετέδωσαν οι The Times, πηγές προσκείμενες στον Χάρι δήλωσαν ότι υποβλήθηκε αίτημα να δει τον πατέρα του πολύ πριν από την επίσκεψη, η οποία ήταν «από καιρό στο ραντάρ».

Τα βασιλικά πρωτόκολλα φέρονται να απαιτούν από τον Δούκα να ειδοποιήσει τον βασιλιά και το Υπουργείο Εξωτερικών για να ζητήσει ασφάλεια 28 ημέρες νωρίτερα.

Ζήτησε να μείνει σε βασιλική οικία, αλλά το μετάνιωσε τελικά

Αλλά ενώ ο βασιλιάς λέγεται ότι υπέγραψε το αίτημα του Χάρι να μείνει σε βασιλική κατοικία, η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πηγές λένε ότι ανεξάρτητα από το αίτημα, ο δούκας του Σάσεξ δεν επιδίωξε να δει τον πατέρα του.

Τι λέει η πλευρά του Χάρι

Φίλοι του δούκα ισχυρίστηκαν πως ο Κάρολος δεν θα έβρισκε χρόνο στην ατζέντα του για τον γιο του – όπως ανέφερε δήλωση των εκπροσώπων του Χάρι την Τρίτη. Συγκεκριμένα, όπως είπαν, ο Κάρολος ήταν πολύ απασχολημένος για να τον δει. «Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατόν λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο δούκας έχει φυσικά κατανόηση για τις υποχρεώσεις του πατέρα του και ελπίζει να τον δει σύντομα».

Κιόντως, ο βασιλιάς Κάρολος είχε γεμάτοπρόγραμμα όσο βρισκόταν ο γιος του στοΛονδίνο, όπως το πάρτι στους κήπους τουΜπάκιγχαμ αλλά και την τακτική εβδομαδιαίαακρόαση του με τον πρωθυπουργό ΡίσιΣούνακ την ίδια μέρα με την εκδήλωσητου Χάρι στον καθεδρικό ναό του ΑγίουΠαύλου.

Αντικρούει η πλευρά του βασιλιά Καρόλου

Όμως, βασιλικές πηγές υποστηρίζουν πως δεν ελήφθη ποτέ αίτημα από το στρατόπεδο του Χάρι να δει τον πατέρα του. Μία από αυτές δήλωσε στην Daily Mail: «Ενώ ο Κάρολος δύσκολα θα έστρωνε το κόκκινο χαλί από την στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό το ταξίδι Invictus με τους γιατρούς του να τον συμβουλεύουν να επικεντρωθεί στη θεραπεία και την ανάρρωσή του, η ιδέα ότι αρνήθηκε να βρει χώρο στο ημερολόγιό του… λοιπόν, ας πούμε ότι οι αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν για άλλη μία φορά».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μύλος, Χάρι, Καρόλου, Άλλα, Λονδίνο,mylos, chari, karolou, alla, londino