Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο που εξαφανίστηκε τo 2018 στις Άλπεις - Ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του;

Ένας Γερμανός δισεκατομμυριούχος, που θεωρείτο νεκρός μετά την εξαφάνισή του προ πενταετίας στις Άλπεις, δεν αποκλείεται να ζει όλα αυτά τα χρόνια στη Μόσχα με τη Ρωσίδα ερωμένη του, που φέρεται να έχει δεσμούς με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Φίλος της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής του ομίλου Tengelmann ο Κάρλ Εριβάν Χάουμπ είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2018 στις ελβετικές Άλπεις, ενώ έκανε προπόνηση

για αγώνα σκι εκτός πίστας στο όρος Μάτερχορν.

Ητελευταία φορά που ο 58χρονος τότεδισεκατομμυριούχος εθεάθη ζωντανός ήταν ενώ κατευθυνόταν μόνος του προςένα λιφτ.

Επίέξι ολόκληρες μέρες διασώστες και πέντεελικόπτερα «χτένιζαν» τη γύρω περιοχήχωρίς να βρουν τη σορό του. Ο επιχειρηματίαςάφησε πίσω του μία σύζυγο, δύο ενήλικαπαιδιά και την εταιρεία του, τον όμιλοTengelmann πουαπασχολούσε πάνω από 75.000 εργαζομένουςκαι του οποίου η ιστορίαξεκίνησε τον 19ο αιώνα.

Τρίαχρόνια αργότερα, το 2021, και μετά απόνομική διαμάχη των αδελφών του με τηχήρα του, Κατρίν, γερμανικό δικαστήριοκήρυξε τον δισεκατομμυριούχο νομικάνεκρό. Ο νεότερος αδελφός του, Κρίστιαν,ορκίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν είχεενδείξεις πώς ήταν εν ζωή ο αδελφός του,κάτοχος εκτιμώμενης περιουσίας άνω τωνέξι δισ. ευρώ.

Στοσταυρόνημα έρευνας ο νεότερος αδελφόςτου δισεκατομμυριούχου

Αλλάτώρα μια νέα έρευνα του γερμανικούδικτύου RTL καιτου Sternυποστηρίζει ότι εντόπισε τον Καρλ ΕριβάνΧάουμπ στη Μόσχα, και πιστεύει ότι ζειεκεί με την σημαντικάνεότερη ερωμένη του,ονόματι Βερόνικα Ερμίλοβα, υπάλληλοπρακτορείου διαχείρισης εκδηλώσεων,που είχε οργανώσε κάποτε ένα πάρτιγενεθλίων για τη μητέρα του.

Σύμφωνα με το RTL η εισαγγελία της Κολωνίας έχει διατάξει τώρα έρευνα εις βάρος του Κρίστιαν με την υποψία ότι έκανε ψευδή ένορκη κατάθεση για τον δισεκατομμυριούχο.

ΟΚρίστιαν Χάουμπ ανέλαβε τον έλεγχο τουομίλου Tengelman, αφούκατέβαλε σύμφωνα με δημοσιεύματα στηχήρα του αδελφού του ποσό άνω του ενόςδισ. ευρώ για τις μετοχές της στηνεταιρεία κι απέκτησε έτσι τα δύο τρίτατης οικογενειακής επιχείρησης, ενώ ομεγαλύτερος αδελφός του, Γκέοργκ, έχειτο υπόλοιπο ένα τρίτο. Ο Κρίστιανυποστήριξε ότι ανέθεσε σε εταιρείαασφαλείας να ερευνήσει τις φήμες ότι οαδελφός του είναι ακόμη ζωντανός. «Φυσικάδεν ευσταθούν οι κατηγορίες», δήλωσε οσυνήγορός του, Μαρκ Μπιντς, είπε στηγερμανική εφημερίδα DieZeit.

Οι δεσμοί της ερωμένης του Γερμανού δισεκατομμυριούχου με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Οδισεκατομμυριούχος φέρεται να τηλεφώνησεστην ερωμένη του 13 φορές το τριήμεροπριν την εξαφάνισή του σύμφωνα με τηνέρευνα των RTLκαιStern.Μάλισταένα από τα τηλεφωνήματα αυτά κράτησεπάνω από μία ώρα, γεγονός που πυροδότησευποψίες ότι οΚαρλ Εριβάν Χάουμπ συνωμοτούσε για ναστήσει τον «θάνατό» του.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η 44χρονη Βερόνικα ήταν επικεφαλής μιας εταιρείας στην Αγία Πετρούπολη που οργάνωνε εκδρομές ορειβασίας και σκι, αλλά φέρεται και να είχε δεσμούς με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, αν και όπως τόνισαν οι Γερμανοί ερευνητές, αυτό «δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Εκείνο,όμως, που μπορεί να αποδειχθεί είναιότι [η Ερμίλοβα] «βρισκόταν πάντα σταίδια μέρη την ίδια ώρα με τον Καρλ ΕριβάνΧάουμπ», ανέφεραν τα δύο γερμανικά ΜΜΕ.«Τον Ιούλιο του 2008 αμφότεροι βρέθηκανστη Μόσχα και στο Σότσι σε διάστημαλίγων ημερών. Τον Μάιο του 2009 και οι δύοτους ταξίδεψαν με το ίδιο νυχτερινότρένο από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολησε διαφορετικά βαγόνια. Τα ταξίδια είχεκλείσει την ίδια ώρα το ίδιο άτομο».

Ηέρευνα αποκάλυψε κι άλλα ταξίδια καισύντομες διαμονές του δισεκατομμυριούχουστο ίδιο διάστημα με την φερόμενη ερωμένητου στο Ομσκ της Ρωσίας (2010), στο Σότσι(2011), στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (2014)και στη Μόσχα το 2015 και το 2017.

Παράτυπεςεπιχειρηματικές δραστηριότητες

Η δημοσιογράφος του RTL, Λιβ φον Μπέτιχερ, εικάζει ότι η εξαφάνιση του δισεκατομμυριούχου στην Ελβετία μπορεί να σχετίζεται με παράτυπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

«ΟΚαρλ Εριβάν Χάουμπ είναι γνωστό ότιείχε ανοίξει δουλειές με αμφιλεγόμεναάτομα στη ρωσική οικονομία. Η εικασίαμας είναι ότι κάποιες μπίζνες του με τηΡωσία ή με Ρώσους επιχειρηματικούςεταίρους θαμπορούσαν να μπλέξουν τον Καρλ Εριβάνσε μπελάδες στη Δύση», υποστήριξε ηδημοσιογράφος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς ενδέχεται να οργάνωσε τη φερόμενη εξαφάνισή του ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος με ορισμένους θα θεωρούν ότι μπορεί να διέσχισε κάνοντας σκι τις Άλπεις και να έφθασε στην Ιταλία, αλλά δεν έχει αφήσει ίχνη πίσω του.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα