Ο Πύργος Πειραιά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και το γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem»

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία φωτίζει τις αξίες του αθλητισμού, της φιλίας και της ειρήνης.

ΟΠύργος του Πειραιά, το εμβληματικότοπόσημο του μεγαλύτερου επιβατικούλιμανιού της χώρας, συμμετέχει μευπερηφάνεια στο πολυήμερο ταξίδι τηςφλόγας από τον ιερό χώρο της ΑρχαίαςΟλυμπίας στους 33ουςΘερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

του Παρισιού.

Από τις 16 μέχρι τις 27 Απριλίου, το διάστημα δηλαδή που πραγματοποιείται το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Πύργος του Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου, θα λάμπει, κάθε βράδυ, ντυμένος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στις όψεις του θα προβάλλεται εναλλάξ το έμβλημα των Ολυμπιακών αγώνων, ως μία ένδειξη τιμής στη χώρα που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Δείτε σχετικό βίντεο:



ΤοΟλυμπιακό έμβλημα, οι πέντε κύκλοι,αντιπροσωπεύουν την ένωση των πέντεηπείρων και συγκεκριμένα, σύμφωνα μετον Πιερ Ντε Κουμπερτέν, τα χρώματα τουςμαζί με το λευκό αντιπροσωπεύουν όλατα κράτη της γης, αφού τουλάχιστον ένααπό αυτά περιέχεται στη σημαία κάθεχώρας του κόσμου.

ΗΟλυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην πόλη τουΠειραιά με πομπή 15 αυτοκινήτων τηςΕλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε),ερχόμενη από την Πελοπόννησο, με τηνλαμπαδηδρομία να ξεκινάει στις 19:08από την πλατεία Ωρολογίου στην ΑκτήΜιαούλη και να συνεχίζει σε κεντρικούςδρόμους του Δήμου.

Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το εμβληματικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και, συγκεκριμένα, στο αρχαιοελληνικό λιμάνι της Μασσαλίας. Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει με ιστιοφόρο, δια θαλάσσης. Το «Le Belem» αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά σκάφη της ναυτιλιακής ιστορίας της Γαλλίας, το οποίο από το 1896 που καθελκύστηκε στη Νάντη, ταξίδεψε αμέτρητα ναυτικά μίλια μεταξύ της Ευρώπης και της Καραϊβικής.

Γιατον Πύργο του Πειραιά, η συμμετοχή στιςεκδηλώσεις της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίαςείναι ιδιαίτερα τιμητική, καθώς ηπολυδιάστατη σημασία της φέρει έναμήνυμα ειρήνης και ενότητας, ένα σημείοσύνδεσης της παγκόσμιας κοινότητας.Αποτελεί έναν διαχρονικό δεσμό μεταξύτου παρελθόντος, του παρόντος και τουμέλλοντος. Ενθαρρύνει την έμπνευση καιτο όνειρο. Πρόκειται για αξίες που ηPiraeusTowerΑ.Ε. ασπάζεται και υποστηρίζει με θέρμη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πύργος Πειραιά, Ολυμπιακή Φλόγα, Le Belem,pyrgos peiraia, olybiaki floga, Le Belem