Οι αρκούδες σπέρνουν τον τρόμο στην Ιαπωνία -Αυξάνονται οι επιθέσεις, δείτε βίντεο

Ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για αρκούδες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ετοιμάζονται να δοκιμάσουν οι Αρχές στην Ιαπωνία καθώς έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ την περσινή χρονιά οι επιθέσεις των παμφάγων θηλαστικών σε ανθρώπους.

Από τον Απρίλιοτου 2023 μέχρι τον φετινό Μάρτιο έξιάνθρωποι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαναπό επιθέσεις αρκούδων στις 19 περιφέρειεςτης Ιαπωνίας.

Κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζουν σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Τογιάμα της κεντρικής Ιαπωνίας

κινούνται αρκούδες και αν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους και θα ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης των αρκούδων, προκειμένου να προβλέψει προς τα πού θα κινηθούν. Κι αν αποδώσει καρπούς το πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.

Γιατί αυξάνονταιοι επιθέσεις των αρκούδων σε ανθρώπους

Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Χαναμάκι της βορειοδυτικής περιφέρειας Ιβάτε με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών, όπου συχνάζουν αρκούδες, και στέλνονται προειδοποιήσεις σε ειδικό σταθμό και τους ντόπιους.

Η ερήμωση της υπαίθρου και η μείωση των δασικών εκτάσεων, αναφέρονται ως παράγοντες που ωθούν τις αρκούδες να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής. Ειδικοί εκτιμούν ότι ένας πρόσθετος λόγος είναι η σταθερή μείωση σε πόλεις και χωριά της επαρχίας του αριθμού των παιδιών, των οποίων η θορυβώδης συμπεριφορά κρατά μακριά τις αρκούδες.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία -Αυξάνονται,iaponia -afxanontai