Πλαστικοί χειρουργοί αποκαλύπτουν ποιες celebrities πιστεύουν ότι έχουν κάνει ανόρθωση γλουτών

Μπορεί κάποτε οι γυναίκες να μην ήθελαν να φαίνονται μεγάλα τα οπίσθιά τους, ωστόσο, φαίνεται πώς τα τελευταία χρόνια οι χυμώδεις γλουτοί είναι μεγάλη τάση.

Ένας αριθμός-ρεκόρ της τάξης των 28.600 γυναικών στις ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε αισθητική επέμβαση για να ενισχύσουν τους γλουτούς τους το 2022, σύμφωνα με στοιχεία, μια αύξηση 54% σε πέντε χρόνια.

Η δημοτικότητά τους πιστεύεται ότι οφείλεται στην επιρροή

των social media και κυρίως του Instagram, παράλληλα με την άνοδο της κουλτούρας της hip-hop και του «φαινόμενου Καρντάσιαν».

Πλαστικοί χειρουργοί μίλησαν στην Daily Mail και είπαν ότι ενώ ορισμένες μεταμορφώσεις είναι πιο εμφανείς, όπως αυτές των Nicki Minaj, Cardi B και Κιμ Καρντάσιαν, μια πιο διακριτική μορφή BBL (ανόρθωση γλουτών Brazilian Butt Lift) έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

Υπέθεσαν ότι διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Τζένιφερ Λόπεζ και της Λατίνας τραγουδίστριας Becky G, είχαν προχωρήσει σε «προσαρμογές» - όπου μόνο μια μικρή ποσότητα λίπους εμφυτεύτηκε στους γλουτούς τους για να τονίσει ελαφρώς τις φυσικές τους καμπύλες.

Τι είναι το Brazilian Butt Lift και πώς γίνεται

Το Brazilian Butt Lift (BBL), επίσης γνωστό ως αύξηση γλουτών με μόσχευμα λίπους, έγινε δημοφιλής στα μέσα της δεκαετίας του 2010.

Με κόστος από 8.000 έως 10.000 δολάρια ανά επέμβαση, γίνεται με την εξαγωγή λίπους από μια περιοχή του σώματος, όπως η μέση ή το εσωτερικό του μηρού, και εμφύτευση στους γλουτούς.

Η πιο κοινή τεχνική περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τεσσάρων τομών στους γλουτούς και τη χρήση ενός σωληνίσκου, μικρού ιατρικού οργάνου που μοιάζει με σωληνάριο, για να «φυτευτούν» λιποκύτταρα στην περιοχή των γλουτών που οι ασθενείς θέλουν να γίνουν πιο παχουλές.

Οι γυναίκες που λαμβάνουν BBLs, κάνουν επίσης λιποαναρρόφηση για να μειώσουν την ποσότητα λίπους στη μέση τους και να τονίσουν τις καμπύλες τους.

Μερικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των εμφυτευμάτων γλουτών σιλικόνης για να τονίσουν τους γλουτούς, αν και αυτή η τεχνική είναι επικίνδυνη.

Ποιες διάσημες έχουν κάνει ανόρθωση γλουτών

Ο Δρ Κρίστοφερ Κόστα, πλαστικός χειρουργός και ιδιοκτήτης της Platinum Plastic Surgery στο Λας Βέγκας, είπε ότι τα καλύτερα BBLs είναι αυτά που «έχουν τις καμπύλες διατηρώντας παράλληλα την φυσική τους εμφάνιση».

Υπέδειξε την 33χρονη Iggy Azalea ότι είχε ένα από τα καλύτερα BBLs. «Απλώς είχε τη σωστή βάση για αυτό, καθώς κουβαλούσε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της στο κάτω μέρος του σώματός της και είχε μεγαλύτερο μέγεθος ισχίου.

Άλλοι που ο χειρουργός επισήμανε περιλάμβαναν τη Nicki Minaj και την Cardi B, που είπε ότι και οι δύο πιθανότατα είχαν υποβληθεί σε πολλαπλές BBLs για να πετύχουν τους μεγάλους γλουτούς που διαθέτουν.

Η Iggy Azalea και η Cardi B έχουν παραδεχτεί και οι δύο ότι έλαβαν BBL, ενώ η Nicki Minaj είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε λάβει παράνομες ενέσεις στους γλουτούς.

Τόσο η Nicki Minaj όσο και η Cardi B έχουν εκφράσει προηγουμένως τη λύπη τους για τα μεγάλα οπίσθιά τους, με την Cardi B να λέει ότι η επέμβαση οδήγησε στο να μην μυρίζει ωραία.

Ωστόσο, ο χειρουργός είπε ότι πρόσφατα έχει γίνει μια μετατόπιση από τους μεγαλύτερους γλουτούς, με τις περισσότερες γυναίκες να αναζητούν μόνο μικρές βελτιώσεις στους γλουτούς τους.

Μεταξύ των διασημοτήτων, οι χειρουργοί είπαν ότι και η Τζένιφερ Λόπεζ μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει διακριτικές βελτιώσεις.

Η 54χρονη σταρ είναι διάσημη για τις χυμώδεις καμπύλες της, αλλά οι γιατροί λένε ότι όσο μεγάλωνε θα περίμεναν να συρρικνωθούν - κάτι που δεν συνέβη.

Ο Δρ Ντάνιελ Μπάρετ, πλαστικός χειρουργός στο Μπέβερλι Χιλς, είπε: «Σχολίασε για τον εαυτό της ότι έχασε τον ωραίο πισινό της για τον οποίο είναι γνωστή. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκε κάποιο είδος διαδικασίας συντήρησης, για να τη βοηθήσουμε να επιστρέψει στην ίδια εμφάνιση».

Αλλά όσοι κάνουν BBL στα 60 τους και μετά, διακινδυνεύουν το πίσω μέρος τους να φαίνεται αφύσικο, σύμφωνα με τον Δρ Μπάρετ. Ως παράδειγμα, οι χειρουργοί υπέδειξαν την 65χρονη Μαντόνα.

Ο Δρ Κόστα πρόσθεσε: «Αν κοιτάξετε το αποτέλεσμα, δέχτηκε πολλές επικρίσεις ότι δεν φαινόταν πολύ καλό, ότι φαινόταν κάπως περίεργο και δυσανάλογο. Και έτσι, εάν κάνετε ένεση πολύ λίπους, τότε είναι δύσκολο να έχετε ένα πραγματικά όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα».

Μια άλλη διασημότητα με μικρότερο, πιο διακριτικό BBL μπορεί να είναι η Λατίνα τραγουδίστρια Becky G, σύμφωνα με τον Δρ Κόστα.

Τι μπορεί να πάει στραβά με την ανόρθωση γλουτών

Μία από τις πιο ανησυχητικές επιπλοκές από τα BBLs είναι η λιπώδης εμβολή, η οποία συμβαίνει όταν τα λιποκύτταρα εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και ταξιδεύουν σε ένα ζωτικό όργανο όπως η καρδιά ή οι πνεύμονες όπου μπορεί να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία και να αποδειχθούν θανατηφόρα.

Άλλες επιπλοκές από τη χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν νέκρωση λίπους ή ιστού και κατακράτηση υγρών - όπου συσσωρεύονται υγρά σε ορισμένες περιοχές και χρειάζονται περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν.

Νωρίτερα φέτος, το CDC προειδοποίησε σχετικά με τις ανυψώσεις γλουτών στη Δομινικανή Δημοκρατία - λέγοντας ότι συνολικά 93 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από το 2008 αφότου κατευθύνθηκαν στη χώρα επιδιώκοντας μια μειωμένη τιμή.

Φωτογραφία: Instagram, Associated Press

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαστικοί,plastikoi