Στη φυλακή 42χρονη που έκλεψε και πούλησε το ημερολόγιο της κόρης του Μπάιντεν

Σε ένα μήνα φυλάκιση και τρίμηνο κατ’ οίκον περιορισμό καταδικάστηκε μια γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, που έκλεψε και στη συνέχεια πούλησε το ημερολόγιο της Άσλεϊ Μπάιντεν, κόρης του Τζο Μπάιντεν, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν καταδίκασε την Αιμέ Χάρις από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, χαρακτηρίζοντας «ειδεχθείς» τις πράξεις της. Η Χάρις είχε ομολογήσει τον Αύγουστο του 2022 την

ενοχή της στην υπόθεση κλοπής προσωπικών αντικειμένων της Άσλεϊ Μπάιντεν, κόρης του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, το 2020, όταν εκείνος ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Η γυναίκα ομολόγησε ότι έλαβε τα 20.000 δολάρια από τα 40.000 που της είχε υποσχεθεί η συντηρητική ομάδα Project Veritas για προσωπικά αντικείμενα της κόρης του Μπάιντεν, Άσλεϊ.

Το Project Veritas ιδρύθηκε το 2010 και αυτοπροσδιορίζεται ως ειδησεογραφικός οργανισμός, αλλά είναι περισσότερο γνωστό για αποκαλύψεις με κρυφές κάμερες που έχουν φέρει σε αμηχανία ΜΜΕ, εργατικά συνδικάτα και Δημοκρατικούς πολιτικούς.

Η συγγνώμη της γυναίκας από την Άσλεϊ Μπάιντεν

Με δάκρυα στα μάτια η Χάρις ζήτησε συγγνώμη που πούλησε το χειρόγραφο ημερολόγιο της Άσλεϊ Μπάιντεν, το οποίο έκλεψε μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο και μια κάρτα μνήμης με οικογενειακές φωτογραφίες, που είχε αφήσει νομίζοντας ότι θα είναι ασφαλή η κόρη του νυν προέδρου των ΗΠΑ σε σπίτι φίλη της στο Ντελρέι Μπιτς της Φλόριντα, όπου είχε διαμείνει την άνοιξη του 2020,

«Δενπιστεύω ότι είμαι υπεράνω του νόμου.Είμαι θύμα μακρόχρονης οικογενειακήςβίας και σεξουαλικού τραύματος», είπεη Αιμέ Χάρις.

«Ήθελε να βλάψει τον Μπάιντεν»

Ανακοινώνονταςτην ετυμηγορία η δικαστής επεσήμανεότι η Χάρις και ο συγκατηγορούμενόςτης, Ρόμπερτ Κουρλάντερ, είχαν προσπαθήσειανεπιτυχώς να πουλήσουν τα προσωπικάαντικείμενα της κόρης του Μπάιντεν στοπροεκλογικό επιτελείο του ΝτόναλντΤραμπ το 2020.

Ηδικαστής είπε ότι η Χάρις, πέρα από τοκίνητρο της απληστίας, ήλπιζε ναπροκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό τοπίοτης χώρας. Ο συνήγορος της Χάρις ζήτησενα μην της επιβληθεί ποινή φυλάκισηςεπικαλούμενος τις τραυματικές τηςεμπειρίες και το γεγονός ότι έχει ναμεγαλώσει δύο παιδιά. «Ήδη αισθάνεταιντροπή και φέρει το στιγματισμό για τιςπράξεις της», είπε.

Αλλάο εισαγγελέας επέμεινε ότι «δεν είναιη κ. Χάρις το θύμα σε αυτή την υπόθεση,αλλά η κ. Μπάιντεν». «Ήθελε να βλάψειτον πατέρα της κ. Μπάιντεν», τόνισε στηναγόρευσή του, σημειώνοντας ότι η γυναίκα«έκλεψε ό,τι μπορούσε ελπίζοντας ναβγάλει όσο το δυνατόν περισσότεραχρήματα».

Η Χάρις καλείται να εμφανιστεί στη φυλακή τον Ιούλιο για να εκτίσει την ποινή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
42χρονη, Μπάιντεν,42chroni, bainten