Στυλιανίδης: Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι πέρσι

Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει αποδεκτή, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η πρόταση της κυβέρνησης να επιδοτηθεί η γραμμή «Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες» μετέφερε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Β. Μεταξά με θέμα «'Αμεσα μέτρα για την

ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, επειδή δεν υπήρχαν τα αναγκαία ποσά μέσα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, (ώστε να επιδοτηθεί η γραμμή) έχουμε τώρα τη συνδρομή του Ταμείου Αποκατάστασης, λόγω του Daniel. Αυτό σημαίνει ότι την Τρίτη στο ΣΑΣ, το υπουργείο θα καταθέσει πρόταση για επιδότηση αυτής της γραμμής και θεωρώ ότι θα είναι αποδεκτή από όλο το συμβούλιο, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Όσο για τις υπόλοιπες γραμμές προς τις βόρειες Σποράδες, όπως πχ από το Μαντούδι, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί από το προηγούμενο ΣΑΣ, που σημαίνει ότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων απ' ό,τι ήταν πέρσι».

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση μία ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεταξάς είπε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τους εφοπλιστές με εκατομμύρια και την ίδια στιγμή στέλνει «ραβασάκια» για καταβιλή ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Αναφερόμενος στις τιμές, είπε ότι οι εφοπλιστές τις ανεβάζουν όσο και όποτε θέλουν, κάνοντας «κουμάντο» και καθορίζοντας τις ζωές των κατοίκων των νησιών με βάση το συμφέρον τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα