Σύλληψη 20χρονου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας -Επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν επ' αυτοφώρω σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καταδίωξη, ένα 20χρονο οδηγό ΙΧ αυτοκίνητου, που προχώρησε σε πολλαπλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σεβάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκεδικογραφία σε βάρος του από τηνυποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών γιαεπικίνδυνη

οδήγηση, διατάραξη τηςασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθειακαι απόπειρα επικίνδυνης σωματικήςβλάβης.

Χωρίς δίπλωμα ο 20χρονος που συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Ειδικότερα,σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί τηςΟΠΚΕ εντόπισαν το όχημα του 20χρονου καιεπιχείρησαν να το ελέγξουν. Με χρήσηηχητικών και φωτεινών μέσων κάλεσαντον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημάτου, ωστόσο ο 20χρονος ανέπτυξε ταχύτητακαι άρχισε να παραβιάζει διαδοχικάερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος σεδρόμους του κέντρου της Αθήνας,προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσειςτου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αστυνομικοίσυνεργείου ελέγχων οδήγησης υπό τηνεπήρεια αλκοόλ της ΥποδιεύθυνσηςΤροχαίας Αθηνών, που βρίσκονταν εκείνητην ώρα επί της οδού Σταδίου, επιχείρησανμε σήμα τους να ανακόψουν την πορείατου οχήματος, όμως ο οδηγός ανέπτυξεταχύτητα και επιχείρησε να τους παρασύρει.

Όπωςεπισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, καθ' όλη τηδιάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος,επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα,προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνοςπρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλοόχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούντανδιαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. επί της οδού Αθηνάς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών κ.ά. και του επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Επιπλέον, το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε.

Οσυλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέαΠλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλληψη 20χρονου, Αθήνας -Επιχείρησε,syllipsi 20chronou, athinas -epicheirise