Βέλγιο: Η βελγική κυβέρνηση μετέφερε στον πρεσβευτή του Ιράν την καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ

Η κυβέρνηση του Βελγίου, η οποία την Κυριακή καταδίκασε διά στόματος του πρωθυπουργού Ντε Κρο την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα τον Ιρανό πρεσβευτή στις Βρυξέλλες,

Ο πρεσβευτής Σεγέντ Μοχάμαντ Αλί Ρομπατζαζί κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου του μεταφέρθηκε «η σθεναρή καταδίκη του Βελγίου για την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ», σύμφωνα

με σχετικό δελτίο Τύπου. «Η χώρα μας καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Μια περιφερειακή κλιμάκωση πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί», υπογραμμίζει το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Βέλγιο μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν

Το Βέλγιο ακολούθησε έτσι το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Τσεχίας, οι οποίες διαβίβασαν στους πρεσβευτές του Ιράν την απερίφραστη καταδίκη τους.

Χθες Κυριακή, η Τεχεράνη είχε καλέσει τους πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αντίδραση των κυβερνήσεών τους σχετικά με την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Ιράν επικαλέστηκε το «δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα» μετά την αποδιδόμενη στο Ισραήλ επίθεση εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βέλγιο, Ιράν, Ισραήλ,velgio, iran, israil