Βίντεο: Η στιγμή που οι Ουκρανοί κατέρριψαν βομβαρδιστικό του Πούτιν στη Ρωσία [βίντεο]

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες που καταγράφουν την πτώση στο έδαφος ενός ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού κόστους 266 εκατ. δολαρίων, που επλήγη από ουκρανικό πύραυλο το πρωί.

Βίντεο δείχνει το βομβαρδιστικό Tu-22M3 να περιδινίζεται φλεγόμενο και τυλιγμένο σε καπνούς προτού συντριβεί στο έδαφος στην περιοχή Σταβροπόλ της νότιας Ρωσίας.

Οι ουκρανικέςένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ηαεράμυνά τους κατέρριψε με αντιαεροπορικούςπυραύλους για πρώτη φορά από την έναρξητου πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 ένατέτοιο βομβαρδιστικό, γνωστό ως «ΛευκόςΚύκνος».

«Γιαπρώτη φορά

μονάδες πυραυλικής αεράμυναςτης Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασίαμε την υπηρεσία πληροφοριών των ενόπλωνδυνάμεων της Ουκρανίας κατέστρεψαν έναστρατηγικό βομβαρδιστικό μεγάλουβεληνεκούς Tu-22M3, ένααεροσκάφος που φέρει πυραύλους κρουζKh-22, τουςοποίους έχουν χρησιμοποιήσει Ρώσοιτρομοκράτες για επιθέσεις κατά ειρηνικώνουκρανικών πόλεων», δήλωσε ο διοικητήςτης Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Όλεστσουκμέσω του Telegram.

Τεχνική βλάβη προκάλεσετην πτώση του βομβαρδιστικού σύμφωναμε τη Μόσχα

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη συντριβή το πρωί του βομβαρδιστικού Tu-22M3 κάνοντας λόγο για προφανή τεχνική βλάβη.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ησυντριβή συνέβη στην περιοχή τηςΣταβροπόλ κι ότι οι τέσσερις πιλότοιτου βομβαρδιστικού πρόλαβαν ναχρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενακαθίσματα.Ο ένας εξ αυτών πέθανε,όπως ανέφερε αργότερα ο κυβερνήτης τηςπεριφέρειας ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Το βομβαρδιστικό φέρεταινα επέστρεφε στη βάση του μετά απόαποστολή μάχης. Η περιοχή όπου συνετρίβηαπέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα απόελεγχόμενα από Ουκρανούς εδάφη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα