Βουλγαρία: Αύξηση 30% στους στρατιωτικούς από 1ης Ιανουαρίου 2025

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε τις τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, βάσει του οποίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση στον μισθό τους, μέτρο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2025.

Το νομοσχέδιοκατατέθηκε από κοινού από όλα τακοινοβουλευτικά κόμματα και εγκρίθηκεομόφωνα με 164 ψήφους υπέρ.

Σύμφωνα μετον τροποποιημένο νόμο, ο βασικόςμηνιαίος μισθός των στρατιωτικών θακαθορίζεται ετησίως με βάση τον εθνικόμέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνοτου προηγούμενου έτους, όπως αναφέρειτο Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το

ποσό αυτούτου μισθού θα αυξηθεί με συντελεστήτουλάχιστον 1,2 για τους μόνιμουςαξιωματικούς και με συντελεστή τουλάχιστον1,0 για τους υποψήφιους αξιωματικούς,υπαξιωματικούς και το στρατιωτικόπροσωπικό.

Οι μισθοίτων στρατιωτικών θα αυξηθούν κατά σχεδόν30%. Ο στρατιώτης που έχει τον χαμηλότεροβαθμό θα παίρνει 2.200 λέβα τον μήνα, από1.450 λέβα έως τώρα. Οι μισθοί των στρατιωτικώναυξήθηκαν ήδη φέτος κατά 10%. Παρά τοκίνητρο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις έχουνέλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό κατάσχεδόν 22% λόγω των χαμηλών αμοιβών, τωνδυσμενών συνθηκών εργασίας, των ασαφώνκανόνων για την επαγγελματική εξέλιξη,των ειδικών περιορισμών και άλλωνπαραγόντων.

Το ποσό των βασικών μηνιαίων αποδοχών για τους πιο χαμηλόβαθμους πολιτικούς υπαλλήλους των ενόπλων δυνάμεων θα βασίζεται στον εθνικό μέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρεται από το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Το ύψος του μισθού αυτού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 0,8 για τους αποφοίτους πανεπιστημίου και με συντελεστή τουλάχιστον 0,6 για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα