Ξεκίνησε η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα το 2021 έξω από τη Βουλή με θύμα 23χρονο -Τι κατέθεσαν οι γονείς του

Ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στις 12 Μαρτίου 2021, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου οδηγού μηχανής Ιάσονα Λαλαούνη.

Το όχημα που συγκρούστηκε με τη μηχανή ήταν όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί. Όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο, ο οδηγός επιχείρησε να εισέλθει στη Βουλή «κόβοντας»

το ρεύμα ανόδου στο οποίο κινείτο κανονικά ο άτυχος μοτοσικλετιστής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τι κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου 23χρονου στη δίκη

Ο πατέρας του άτυχου νέου, Παντελής Λαλαούνης, μίλησε για «προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά» του οδηγού του οχήματος. «Προκάλεσε τον θάνατο όχι μόνο του γιου μου, αλλά και της οικογένειάς μας. Είδα έναν άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται καθόλου, να μην πηγαίνει δίπλα στον γιο μου, δεν ήρθε καν στο νοσοκομείο, δεν ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί μας, απλά ήρθε ο συνοδηγός σαν συνάδελφος αν χρειαζόμαστε κάτι, χωρίς να μας πει ότι είναι ο συνοδηγός», κατέθεσε ο πατέρας του Ιάσονα.

«Τελείωσε η ζωή μου χωρίς το παιδί μου», είπε στο δικαστήριο η μητέρα του Ιάσονα, Ελένη Μαρινάτου, και πρόσθεσε ότι ο γιος της ήταν προσεκτικός οδηγός και είχε αγοράσει και φορούσε κράνος.

Η αδελφή του θύματος Κατερίνα-Σοφία Λαλαούνη αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου μετά το δυστύχημα. «Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου είναι απαράδεκτη προς την οικογένειά μας, σκότωσε τον αδερφό μου. Δεν παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον αδερφό μου. Έχει καταστραφεί μια οικογένεια, ο Ιάσονας την Τετάρτη θα γινόταν 26 χρόνων, εκείνος συνεχίζει τη ζωή του, δεν ήταν δίπλα στον αδερφό μου ούτε την τελευταία στιγμή».

Η περιγραφή για το τροχαίο δυστύχημα

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο συνοδηγός του συνοδευτικού οχήματος, Νικήτας Μαυρογιάννης, ο οποίος περιέγραψε πώς συνέβη το δυστύχημα.

«Βγάλαμε φλας αριστερά, φτάσαμε στο ύψος που ήταν η είσοδος, πέρασαν κάποια οχήματα από το απέναντι ρεύμα. Κάποια στιγμή ένα όχημα σταμάτησε και μας έδωσε προτεραιότητα, δεν ξεκινήσαμε, μας έκανε νόημα και με το χέρι.

»Εμείς όλα τα χρόνια που είμαι και στην Άμεση Δράση και στην υπηρεσία της Βουλής και όλοι οι υπάλληλοι αστυνομικοί της Βουλής αυτό κάνουν. Υπήρχε τροχονόμος εκείνη την ημέρα, απλά δεν έκανε ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ελέγξαμε πολλές φορές και εγώ και ο οδηγός και ξεκινήσαμε την πορεία για την είσοδο της Βουλής. Όταν πλησιάσαμε και ανέβηκαν οι δύο πρώτες ρόδες του οχήματος πάνω στο πεζοδρόμιο, τρανταχτήκαμε με μια πολύ ισχυρή σύγκρουση, χτύπησα το κεφάλι μου όπως ήμουν στη δεξιά μεριά στο τζαμί. Δεν καταλάβαμε εκείνη την ώρα τι μας χτύπησε, κατεβήκαμε. Εγώ πήγα και είδα τον τραυματία, πήγα προς τα πάνω του μαζί με τον οδηγό, εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας κύριος και δήλωσε ότι είναι διασώστης. Εγώ κάλεσα το 166, μετά είπαν στον οδηγό να κινήσει το όχημα και να το βάλει πιο μπροστά και κάλεσα την υπηρεσία μου. Κάτσαμε στην άκρη μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Μετά ήρθε η Τροχαία».

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα