Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το αυτοκίνητο;

Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων και προτιμά μόνο τα σύγχρονα οχήματα με καινοτόμες τεχνολογίες, είναι ορισμένα μοντέλα που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα και τίποτα. Ένα από αυτά είναι το Model A της Ford.

Το 1903 ο Henry Ford πέρασε στην ιστορία, ως ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε μαζική παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Mack Avenue.
Το αυτοκίνητο ήταν το Model T, το πιο διάσημο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Το μοντέλο όμως που εξασφάλισε την επιτυχία στην εταιρεία ήταν το Model A, που μπήκε στην παραγωγή λίγους μήνες μετά.

Μια από τις μονάδες αυτού του μοντέλου σώζεται ακόμα και σήμερα και είναι έτοιμο να πουληθεί. 109 χρόνια μετά, το αυτοκίνητο λειτουργεί ακόμα, χάρη στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει, με όλα φυσικά τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Το Model A του 1903 είναι σε πραγματικά εκπληκτική κατάσταση, φέρει σφραγίδα στο πηνίο με τον αριθμό 30 και το αυθεντικό καρμπυρατέρ Kingston.

Το παλαιότερο, πιο σπάνιο, συλλεκτικό και πανέμορφο αυτοκίνητο στον κόσμο, θα βγει σε δημοπρασία σήμερα (11/10) από την RM Auctions, σε αίθουσα της Λέσχης Αυτοκινήτων Αντίκα της Αμερικής, με την τιμή του να αναμένεται να πιάσει τα 500.000 δολάρια. Πραγματικά τυχερός αυτός που θα κάνει δικό του αυτό το κόσμημα!

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα